Κυριακή 1/8/2021

Ανακοίνωση του «Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως Χ»

Ο Θεοφάνης Χαμόδρακας άφησε πολύτιμη κληρονομιά το αποκαλυπτικό βιβλίο του «ΘΗΣΕΙΟ, Ιούνιος 1941 – Δεκέμβριος 1944»

Με μεγάλη λύπη ενημερώνουμε τους Έλληνες Πατριώτες για την φυσική απώλεια του ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ και μέλους της Εξ.Επ. του Συνδέσμου μας, σεβαστού σε όλους ΘΕΟΦΑΝΗ ΧΑΜΟΔΡΑΚΑ.

Ο εκλιπών υπήρξε από τα πλέον συνειδητά και ενεργά μέλη της “Χ”, τιμώντας το αδικοχαμένο αίμα του Πατρός του Αριστείδη (ταγματάρχου – πολεμιστή της Εποποιίας της Βορείου Ηπείρου) και των ΤΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ του, Ιωάννη, Οδυσσέα και Κωνσταντίνο, οι οποίοι ΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά την Δεκεμβριανή κομμουνιστική ανταρσία του 1944.

Ο Θεοφάνης Χαμόδρακας άφησε πολύτιμη κληρονομιά σε όλους εμάς το αποκαλυπτικό βιβλίο του «ΘΗΣΕΙΟ, Ιούνιος 1941 – Δεκέμβριος 1944», όπου παρουσιάζει με λεπτομέρειες την αντιστασιακή δράση της «Χ», αλλά και την καίρια συμβολή της στον διμέτωπο αγώνα της Ελευθερίας απέναντι των κατακτητών και των κομμουνιστών. Το βιβλίο του κυκλοφόρησε και μέσω των εφημερίδων «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και «Εστία» με τον τίτλο «Από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, – ο ρόλος της οργανώσεως ¨Χ¨ και ο Γρίβας».

kokkinosdek 220x280 1

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου απεφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση, με ομόφωνη απόφαση, όπως:

– Να εκφράσουμε τα Συλλυπητήρια μας στην Οικογένεια και να συμμετάσχουμε στο Πένθος με την παρουσία αντιπροσωπείας στην εξόδιο ακολουθία

– Αποστολή Στεφάνου, ως ελάχιστο δείγμα Σεβασμού και Εκτιμήσεως

Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας                     Δήμητρα Μυλωνά

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ