Καταγγελίες για βόλεμα ημετέρων και εγκαθίδρυση μουσουλμανικού στοιχείου στη Λέσβο

Μία «φαραωνικών διαστάσεων δομή» που θα είναι «η… ταφόπλακα της Λέσβου»

Must Read

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, όπου αποκλειστικό θέμα ήταν η δημιουργία νέας δομής υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη θέση Βάστρια, στη δημοτική ενότητα Θέρμη, συμμετείχαν χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να… πείσουν το δημοτικό συμβούλιο να συνταχθεί με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Πριν από την εκκίνηση της συνεδρίασης υπήρξε ένταση, με τοπικά ΜΜΕ να καταγγέλλουν ότι έγιναν προσπάθειες να μη μεταδοθεί ζωντανά η σύσκεψη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βαλέσης σε ανάρτησή του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το… τι έρχεται.

Έκανε λόγο για μία «φαραωνικών διαστάσεων δομή», «πολυδύναμο κέντρο», όπως είπε, που περιγράφεται στο κείμενο της συμφωνίας Μηταράκη-Ε.Ε. Κατήγγειλε ακόμη την ουσιαστική εγκαθίδρυση μουσουλμανικού στοιχείου στη Λέσβο, σε έκταση αρχικά 600 στρεμμάτων, και τόνισε πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η… ταφόπλακα της Λέσβου.

Ο Παναγιώτης Βαλέσης έκανε λόγο για ένα «σύστημα» που έχει δημιουργηθεί καθώς, όπως περιγράφει, «ΘΕΣΕΙΣ δίνονται, ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ τακτοποιούνται, ΠΑΙΔΙΑ υπηρεσιακών παραγόντων βολεύονται, ΜΕΤΩΠΑ ΛΟΓΙΚΗΣ δημιουργήθηκαν, ΑΡΘΡΑ σε εφημερίδες, που κατακρεουργούν ανθρώπους», με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία της δομής αυτής.

Από την πλευρά του, ο Νότης Μηταράκης υπερασπίστηκε το έργο του, τονίζοντας ότι από το νησί έχουν φύγει ήδη 16.000 μετανάστες παρά τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του Covid-19 που εμπόδισε τις μετεγκαταστάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, αλλά και τα προβλήματα στο ελληνοτουρκικό μέτωπο που δεν επέτρεψε να γίνουν επιστροφές στην Τουρκία.

Τόνισε ότι η νέα δομή όχι μόνο θα είναι εκτός αστικού ιστού, αλλά θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Μόριας, αφού στόχος είναι να συνεχιστεί η μείωση των ροών, όπως συνέβη και φέτος, χρονιά κατά την οποία τόνισε ότι έφτασε το 87%.

Η νέα δομή θα έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων, την οποία περιέγραψε ως κλειστή ελεγχόμενη -αφού θα έχει εντελώς κλειστά μέρη- προκειμένου να κλείσουν όλες οι υφιστάμενες δομές αλλά και να μεταφερθούν αυτοί που μένουν σε διαμερίσματα. «Θέλω μια δομή που να είναι άδεια, να μην έχει 3.000, να μην έχει κανέναν», τόνισε πριν από το κλείσιμο της τοποθέτησής του ο υπουργός.

Στην ψηφοφορία που έγινε μέσα σε θύελλα αντιδράσεων η εισήγηση της δημοτικής αρχής για κατασκευή νέας δομής στην Λέσβο πέρασε με 16 ΝΑΙ και 15 ΟΧΙ και ένα λευκό από τους δημοτικούς συμβούλους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This