Τέλος εποχής για τον ΠΕΡΣΕΑ της ΕΛΑΣ – Τον «έφαγε» ο… πατέρας του ΔΙΑΣ

Must Read

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Περσέας ήταν ο γιος του Δία και της Δανάης. «Περσέας» όμως («Πρόγραμμα Ελεγχόμενης, Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης», ονομαζόταν επίσης το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο είχε σκοπό να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, που θα έβλεπαν αστυνομικούς να περιπολούν, είτε πεζή, είτε με περιπολικά σε διάφορα σημεία.

Οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος ήταν οι εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε ημέρα, κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου.

Δέκα μήνες μετά, το πρόγραμμα ΠΕΡΣΕΑΣ -που είχε εκπονηθεί τον περασμένο Οκτώβριο από τον πρώην αρχηγό του σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλο-  αποτελεί παρελθόν.

Από χθες το βράδυ οι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις και  ενώσεις ενημερώθηκαν πως ο Περσέας δεν υπάρχει πλέον.

Ωστόσο, η δράση του «Περσέα» συνεχίζεται με άλλη ονομασία, καθώς κάτι ανάλογο θα κάνει η αγαπημένη ομάδα (το νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) ΔΙΑΣ.

Φεύγει ο ΠΕΡΣΕΑΣ, ξανάρχεται  η ΔΕΛΤΑ

Από 300 άνδρες που έχουν θητεύσει στις ειδικές δυνάμεις θα απαρτίζεται η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία θα βγει στους… δρόμους από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο ρόλος της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης θα είναι η καταστολή σοβαρών επεισοδίων.

Η ομάδα «δούλεψε» από τον Απρίλιο του 2009 στα μεγάλα επεισόδια που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας και καταργήθηκε  επί υπουργίας Νίκου Τόσκα, τον Οκτώβριο  του 2015, λίγο μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This