Υπερ… «αιώνιο» το 44% των φοιτητών στο ΑΠΘ

Πρωταθλητής στους «λιμνάζοντες» φοιτητές είναι το τμήμα Θεολογίας, όπου το 71,6% είναι «αιώνιο»!

Must Read

Θλιβεροί και ενδεικτικοί της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά ΑΕΙ είναι οι αριθμοί των «αιώνιων» φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το σύνολο των 79.434, οι 34.943 (ποσοστό 44%) έχουν υπερβεί κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών, έχουν στην πλειονότητά τους αποκοπεί σχεδόν πλήρως από τα πανεπιστήμια, αλλά συνεχίζουν να εμφανίζονται ως εγγεγραμμένοι στα μητρώα τους!

Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται όλο πιο έντονο όσο περνά ο καιρός, καθώς κάθε ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των «αιώνιων» φοιτητών στο ΑΠΘ αυξάνεται κατά περίπου 1.000 έως 1.500! Είναι ενδεικτικό ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 οι «αιώνιοι» φοιτητές ήταν 27.840, ενώ φέτος πλησιάζουν τους 35.000.

Τμήμα Θεολογίας

Πρωταθλητής στους «λιμνάζοντες» φοιτητές είναι το τμήμα Θεολογίας, όπου το 71,6% είναι «αιώνιοι». Ακολουθούν τα τμήματα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με 59,7%, Μαθηματικών με 59,1%, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας με 58,7%, Φυσικής με 57%, Γεωλογίας με 56,4%, Οικονομικών Επιστημών με 54,6%, Φυσικής Αγωγής με 52% και Νομικής με 51,5%.

Οι «αιώνιοι» φοιτητές είναι ένα από τα θέματα που επιχειρεί να ρυθμίσει το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Η Νίκη Κεραμέως έχει κατά καιρούς εκφράσει την αντίθεσή της στην παγίωση αυτού του καθεστώτος και για τον λόγο αυτό ορίζει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ως ανώτατο όριο φοίτησης τα δύο χρόνια μετά τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για πανεπιστημιακά τμήματα τετραετούς φοίτησης και τρία χρόνια επιπλέον για εκείνα στα οποία απαιτείται η πενταετής ή η εξαετής φοίτηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This