Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Νέο αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες: Έχασαν και το δέντρο και το δάσος

Χιλιάδες πολίτες σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Μεσσηνία, Κρήτη διαπίστωσαν ότι η περιουσία τους άλλαξε χρήση από τη μια μέρα στην άλλη

Συντάκτης: Newsroom

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χιλιάδες πολίτες σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Μεσσηνία, Κρήτη διαπίστωσαν ότι η περιουσία τους έχει μετατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη σε δάσος.

  • Του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Παράλληλα, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ακόμα δεν έχει διορθωθεί, μεγάλος αριθμός αγροτών χάνει το δικαίωμα αντίρρησης στους δασικούς χάρτες, με συνέπεια να βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα δήμευσης της περιουσίας τους. Το ζήτημα έχει φτάσει και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με επερωτήσεις βουλευτών από τη Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί να δοθεί δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων σε όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

Στους νέους χάρτες έχουν αποτυπωθεί οι εκτάσεις που απώλεσαν τον δασικό χαρακτήρα τους πριν από το 1975, με νόμιμες πράξεις της διοίκησης ,και διατηρούν σήμερα τη χρήση που τους αποδόθηκε. Πρόκειται για διανομές, αναδασμούς, απαλλοτριώσεις με σκοπό την αγροτική αποκατάσταση και άδειες του υπουργού Γεωργίας ή του νομάρχη για μεταβίβαση κλήρου. Οι εκτάσεις αυτές εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών και οι ιδιοκτήτες τους, κυρίως αγρότες, θα μπορούν να συνεχίσουν να τις αξιοποιούν. Μένει να δούμε ποιες και πόσο μεγάλες είναι οι περιοχές που τελικά θα αποχαρακτηριστούν χάρη στις νομοθετικές ρυθμίσεις που έφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το καλοκαίρι.

Οι πρώτες αναρτήσεις, πάντως, έφεραν προ απροόπτου πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες οι εκτάσεις τους απεικονίζονται ως δασικές. Με την ανάρτηση ενός δασικού χάρτη αρχίζει η περίοδος κατά την οποία μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις από τους ενδιαφερομένους. Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και εντός της προβλεπόμενης αποκλειστικής προθεσμίας 105 ημερών. Σύμφωνα, όμως, με την επίμαχη εγκύκλιο, που απέστειλε το ΥΠΕΝ στις Διευθύνσεις Δασών όλης της χώρας, θα γίνονται δεκτές αντιρρήσεις μόνο για το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτώμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα για τα οποία δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα πρόδηλων σφαλμάτων. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν το δικαίωμα αντίρρησης χιλιάδες πολίτες σε περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη και κινδυνεύουν να δουν την περιουσία τους να απαξιώνεται ή να περνά στο Δημόσιο. Αντίθετα, ισχύει για όλους όσοι έχουν υποβάλει ήδη αντίρρηση και δεν έχει εξεταστεί ή έχει απορριφθεί η δυνατότητα προσκόμισης νέων δικαιολογητικών.

Ολο το Ιόνιο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μετά τη νέα ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελούν τα νησιά του Ιονίου, η μεγαλύτερη έκταση των οποίων αποτυπώνεται στο δάσος. Φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιονίων Νήσων, που διαφέρει από αυτό της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς στα Ιόνια Νησιά δεν υφίσταται ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοσίου επί των δασικών εκτάσεων, οι οποίες ανήκαν σε ιδιώτες.

Στη Λευκάδα δεν είναι λίγοι εκείνοι που στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν στο χάρτη τους χαρακτηρισμούς των ιδιοκτησιών τους διαπίστωσαν ότι έχουν μετατραπεί από την μια μέρα στην άλλη σε δάσος, δημιουργώντας προβλήματα στην εκμετάλλευσή τους.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, προκαλώντας πονοκέφαλο σε σημαντικό αριθμό κατοίκων τους. Στους αναμορφωμένους χάρτες τα δύο νησιά έχουν χαρακτηριστεί ως δάσος σχεδόν απ' άκρη σ' άκρη, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι ήδη υπάρχουσες τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, οι παραχωρήσεις, οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται και οι δικαστικές αποφάσεις.
Το γεγονός έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Ηδη το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου υιοθέτησε ψήφισμα αναφορικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, ζητώντας την αναστολή και την επικαιροποίησή τους ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι υφιστάμενες πράξεις χαρακτηρισμού. Παράλληλα, θεωρεί αναγκαία την παράταση του χρόνου ενστάσεων στους 8 μήνες από τις 105 μέρες που είναι τώρα, καθώς εν μέσω πανδημίας είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ανάλογη εικόνα και στην Κέρκυρα, με τη Νομαρχιακή (ΔΕΕΠ) Κερκύρας της Ν.Δ. να ζητάει την αναστολή της διαδικασίας επί των αναρτήσεων των δασικών χαρτών, στο νησί αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της πανδημίας, προς αποφυγήν της απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών. Σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κερκύρας Γιάννης Κοντός αναφέρει πως από την ανάρτηση προέκυψαν αρκετά προβλήματα, αφού, επί παραδείγματι, αποτυπώνονται ως δασικές εκτάσεις, πιθανόν από λάθος, εκτάσεις που είναι αγροτικού χαρακτήρα και δεν έχουν ούτε έναν θάμνο, ελαιώνες, καθώς και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και εκτάσεις που εντός αυτών κείνται οικοδομές χτισμένες με νόμιμες οικοδομικές άδειες. Ετσι, κυριαρχεί ανασφάλεια στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό, αφού όλες αυτές οι περιπτώσεις, για να μην οριστικοποιηθούν ως λανθασμένες, πρέπει να υπαχθούν στη διαδικασία των ενστάσεων.

Ο κ. Κοντός εξηγεί πως, παρότι η διαδικασία των αντιρρήσεων ακούγεται «απλή», εντούτοις δεν είναι, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, στην Κέρκυρα τουλάχιστον, υπάρχει έλλειψη τίτλου του ιδιοκτήτη (μικρός κλήρος και πολλές χρησικτησίες), ενώ απαιτείται ενίοτε τοπογράφηση των ακινήτων, ραντεβού και συμβουλές με μηχανικό ή τοπογράφο, χρήση δασολόγου και συχνά σύνταξη έκθεσης φωτοερμηνείας από αεροφωτογραφίες παλαιοτέρων και νεότερων ετών, συμβουλές ή ορισμός δικηγόρου κ.ο.κ. Ολα τα παραπάνω χρειάζονται πολύ χρόνο και μεγάλη δαπάνη. Και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο σε μία εποχή σαν αυτήν που διανύουμε σήμερα, με μία κοινωνία σε lockdown και με μία οικονομία σε ύφεση εξαιτίας της πανδημίας. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ σημειώνει πως, παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης να διευθετήσει και να οριστικοποιήσει το ζήτημα των δασικών εκτάσεων, η παρούσα στιγμή, εξαιτίας των χαρακτηριστικών της, ίσως δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη για κάτι τέτοιο.

Και στη Μεσσηνία

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η ανάρτηση του δασικού χάρτη στη Μεσσηνία. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ζητώντας από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να ανακαλέσει την επίμαχη εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς. Επισημαίνει πως η δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων στη νέα ανάρτηση είναι περιορισμένη, μια και θα επιτραπεί σε ποσοστό 1% έως 2% της αναρτημένης περιοχής.

«Χιλιάδες ιδιοκτήτες γης περίμεναν να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να καταθέσουν αντιρρήσεις για τις εκτάσεις τους, που χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα ως δασικές, χωρίς να λάβουν γνώση, όπως είχε υποσχεθεί και δρομολογήσει η κυβέρνηση με την ψήφιση του περιβαλλοντικού Νόμου 4685/20 και καθόρισε με την 64663/2956/8.07.20 απόφασή του ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης» αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Σημειώνει πως οι παλαιές επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων εξέτασαν περίπου 2.000 αντιρρήσεις και εκκρεμούν 12.500, από την ανάρτηση του 2017. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και τα 3.000 περίπου αρνητικά πρόδηλα σφάλματα, τα οποία με βάση το άρθρο 48 του Ν. 4695/2020 μπορούν να μετατραπούν σε αντιρρήσεις. Οι υπό σύσταση νέες ΕΠΕΑ θα έχουν να ασχοληθούν με τουλάχιστον 16.000 υποθέσεις αντιρρήσεων, σε όλο τον νομό Μεσσηνίας. Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη η σοβαρή έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και οι μειωμένες κάθε χρόνο χορηγούμενες πιστώσεις, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τμήματα δασικών χαρτογραφήσεων σε όλο την Πελοπόννησο υπηρετεί σε κάθε νομό ένας δασολόγος, ενώ θα έπρεπε να στελεχώνονται από πέντε δασολόγους, έναν δασοπόνο, έναν τεχνολόγο τοπογράφο μηχανικό, έναν τεχνολόγο Πληροφορικής, έναν σχεδιαστή και έναν οδηγό. Ειδικά για τον νομό Μεσσηνίας, για να εξεταστεί αυτός ο όγκος των υποθέσεων, θα πρέπει να λειτουργήσουν τουλάχιστον 1Ο ΕΠΕΑ, προσλαμβάνοντας νέους δασολόγους. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή της Μάνης λόγω της έλλειψης παλαιών συμβολαίων.

Ερωτήσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. στη Βουλή

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη νέα ανάρτηση των δασικών χαρτών αναδεικνύει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΝ 48 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μείζον ζήτημα ανισοτιμίας μεταξύ των πολιτών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, τονίζοντας ότι στερείται αυθαιρέτως η δυνατότητα υποβολής αντίρρησης για μη αναμορφωμένα τμήματα του δασικού χάρτη, ενώ σε άλλες κατηγορίες πολιτών δίνεται η δυνατότητα υποβολής εγγράφων και μετά την ανάρτηση.

«Από τις διαδικασίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο ζήτημα των δασικών χαρτών προκύπτει σαφέστατα ζήτημα ανισοτιμίας των πολιτών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων και ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή των προβλέψεων της παρ. 10 του άρθρου 48 του ν. 4685/2020. Και αυτό γιατί, παρόλο που ο κ. Χατζηδάκης ακύρωσε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, και ενώ δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους πολίτες να υποβάλουν με καθυστέρηση δικαιολογητικά που δεν είχαν προσκομιστεί για αναμορφωμένα τμήματα δασικών χαρτών, σε άλλους πολίτες, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, και γενικά σε όποιο πολίτη έχει έννομο συμφέρον τούς στερείται αυθαιρέτως η δυνατότητα υποβολής αντίρρησης για μη αναμορφωμένα τμήματα του δασικού χάρτη» επισημαίνουν οι 48 βουλευτές.

Ερώτηση προς τον κ. Σκρέκα κατέθεσε και ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, ζητώντας αναστολή των αναρτήσεων των δασικών ψαρτών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Οπως τονίζει, ο δασικός χάρτης που έχει αναρτηθεί είναι δεδομένο πως έχει δημιουργηθεί με προχειρότητα, καθώς μετά την ανάρτησή του παρατηρήθηκε σωρεία ανακριβειών και προέκυψαν ήδη πολλά προβλήματα. Πολλές αγροτικές εκτάσεις και ελαιώνες αποτυπώνονται ως δασικές, όπως επίσης και εκτάσεις που δεν διαθέτουν ούτε θάμνο, αλλά και εκτάσεις που έχουν οικοδομηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ολα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στον πληθυσμό της περιοχής, καθώς όλες αυτές οι περιπτώσεις, για να μην οριστικοποιηθούν ως λανθασμένες, πρέπει να υπαχθούν στη διαδικασία των ενστάσεων, βάζοντας ήδη σε περιπέτειες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα συγκεκριμένα ελαιοκτήματα δεν είναι δασικά. Ο κ. Μπιάγκης υπογραμμίζει πως είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα, όπως η μη καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων σε ελαιοκαλλιέργειες που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές, με αποτέλεσμα χιλιάδες Κερκυραίοι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις τους.

Αλλαγές σχεδιάζει εκ των υστέρων το Υπουργείο

Μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των αδικιών από την ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών. Το ΥΠΕΝ διαμηνύει πως γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που προκύπτουν για όσους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας δεν προχώρησαν, στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, σε υποβολή αντίρρησης κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών και θα διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο ότι δεν θα αδικηθεί ούτε ένας, προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως θα καταθέσει άμεσα ολοκληρωμένες προτάσεις που θα επιλύσουν οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα, που αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις των νησιών, καθώς και το θέμα των «δασωμένων αγρών». Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ και για τα θέματα που έχουν προκύψει για τους αγρότες, σημειώνοντας πως αναγνωρίζει τις ανησυχίες τους μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (710/2020) με την οποία ακυρώθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονται στις εκχερσώσεις για αγροτική καλλιέργεια χωρίς διοικητικές πράξεις (εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47 και 47Β ν. 998/79).

Οσον αφορά τις αντιρρήσεις, το Υπουργείο σημειώνει πως οριοθετούνται ευρύτερα οι περιοχές που δέχτηκαν αιτήσεις αναμόρφωσης, ώστε να τεθούν εκ νέου στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες. Οι αιτήσεις αναμόρφωσης που δεν εξετάστηκαν ή δεν ικανοποιήθηκαν από την οικεία Δασική Υπηρεσία μετατρέπονται ατελώς σε αντιρρήσεις και αποστέλλονται για εξέταση στις ΕΠΕΑ. Ταυτόχρονα, είναι σε πλήρη ισχύ η διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων για πρόδηλα σφάλματα, ενώ είναι και θα παραμείνει σε πλήρη ισχύ η διαδικασία αναμόρφωσης του δασικού χάρτη, όταν προκύπτει τέτοια απαίτηση κατόπιν νόμιμων διοικητικών πράξεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛ.ΑΣ: Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 36χρονος που μαχαίρωσε άγρια τη σύντροφό του στο...

Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος - Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ παραμένει διασωληνωμένη η 36χρονη μετά τις 14 μαχαιριές που δέχθηκε

Μύκονος: Μετέτρεψαν βίλα σε καλοκαιρινό κλαμπάκι – Χειροπέδες σε 10 άτομα, κατασχέθηκε κοκαΐνη και...

Όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, συνελήφθησαν χθες στο νησί δέκα άτομα, τα οποία...

Εντοπίστηκε οχιά στο… Κολωνάκι!

Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Αμερικής στο Κολωνάκι, σε ένα από τα πλέον...

Φωτιά στα Μανιάτικα του Πειραιά: Εισακούστηκε η έκκληση για βοήθεια από γυναίκα στο μπαλκόνι

Πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία σημειώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Φωτίου και Κορυτσάς...

Ηράκλειο: Διασωληνώθηκε η 36χρονη που δέχθηκε 14 μαχαιριές σε όλο της το σώμα από...

Αγωνία για την κοπέλα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 36χρονο που μετά το μαχαίρωμα προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι τους - Ο πατέρας του τον αφόπλισε

Βίντεο-ντοκουμέντο: Άγρια συμπλοκή Αφγανών στο κέντρο της Αθήνας!

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από άγρια συμπλοκή Αφγανών μεταναστών που συνέβη την Παρασκευή...

Οι τελευταίοι καραβομαραγκοί της Χαλκιδικής που εξακολουθούν να φτιάχνουν καΐκια από κορμούς

Συγκίνηση και συνάμα νοσταλγία προκαλούν οι τελευταίοι καραβομαραγκοί της Χαλκιδικής, που εξακολουθούν να φτιάχνουν...

Ο «πόλεμος» των φόρων!

Αυτογκόλ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Στο απυρόβλητο η Ν.Δ. για τον «Αρμαγεδδώνα» που έρχεται

Πανελλαδικές εξετάσεις: Μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας αυτή την εβδομάδα

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για...

Καλός καιρός, αλλά με ξαφνικές «επισκέψεις» βροχής – Πώς θα κυλήσει όλη η εβδομάδα

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και...

Στη φυλακή οδηγός φορτηγού, που επιτέθηκε σε εφοριακούς στο Ρέθυμνο

Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για οδηγό φορτηγού που επιτέθηκε σε...

Κρήτη: Μαχαίρωσε τη νεαρή σύντροφό του και ύστερα έμπηξε το μαχαίρι στην κοιλιά του!

Με ένα νέο επεισόδιο ενδοικογενειακής βίας «ολοκληρώνεται» το πρώτο σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού, με...

Οι ελληνικές Αρχές περισυνέλλεξαν συνολικά 91 παράτυπους μετανάστες στον Έβρο

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η επιχείρηση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, κατά...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 5, 10, 16,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνελήφθη ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μετά από συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί το πρωί της Παρασκευής στον γνωστό επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας.Όπως αναφέρει το zougla.gr, ο...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Παραδοχή – σοκ του διευθυντή του Ωνασείου: «Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από την καρδιά της»

Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η Τζωρτζίνα είχε πρόβλημα με την καρδιά της το οποίο οδήγησε στον θάνατό της υποστηρίζει ο διευθυντής του παιδιοκαρδιολογικού...

Απίστευτη εξέλιξη με τη νεκρή 68χρονη κτηνοτρόφο στην Καβάλα!

Μια απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου στο Ποδοχώρι Καβάλας, μετά τη δεύτερη αυτοψία που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής,...

Η ερώτηση που θα κατέστρεφε κάθε παίκτη στον «Εκατομμυριούχο»!

Σάλο έχει προκαλέσει η ερώτηση που τέθηκε σε διαγωνιζόμενη στο γνωστό τηλεπαιχνίδι «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».«Σε ποια περιοχή της Αττικής νοίκιασέ σπίτι ο...

Καθηγητής με AIDS σε σχολείο των νοτίων προαστίων έκανε όργια με ανήλικους

Η δεύτερη ζωή καθηγητή, με όργια με ανηλίκους, σκληρά ναρκωτικά και ροζ βίντεο - Δικαίωση των δύο εφήβων έπειτα από περίπου 10 χρόνια

Συντετριμμένοι η σύζυγος και τα παιδιά του Πάγκαλου – Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας τελευταίο αντίο

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, αποχαιρέτησαν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και οι συνεργάτες του.Επιθυμία του Θεόδωρου Πάγκαλου...
spot_img

NEWSROOM

spot_img