Πολιτικοί, ηθοποιοί, λοιμωξιολόγοι, ΜΜΕ εκτός ισορροπίας σε ρεσιτάλ ανευθυνότητας

Παίρνει... απότομη κλίση η Ελλάδα

Must Read

Νευρική κρίση στην κοινωνία από την κατάρρευση των αξιών – Παραιτήσεις, σκάνδαλα, περιοδείες, απαγορεύσεις, πρόστιμα «ξεσηκώνουν» τους φυλακισμένους Έλληνες.

Η ηγεσία εμπνέει συνήθως διά του παραδείγματος. Διά της σταθερότητας σε αρχές και αξίες. Διά της συνεπείας λόγων και έργων. Δυστυχώς όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα δεν αποτελούν ούτε το καλό παράδειγμα ούτε την προσήλωση σε αρχές και αξίες, ούτε βεβαίως συνιστούν ένδειξη συνεπείας και σταθερότητας.

Συνιστούν την πύκνωση της ιστορίας. Η Ελλάδα καταρρέει ηθικώς… αίφνης. Με αφορμές ασήμαντες σε σχέση με τα αίτια της κατάρρευσης. Με ναυτιλιακούς όρους η χώρα «παίρνει» απότομη κλίση, «μπατάρει» και φλερτάρει με ένα απρόσμενο ηθικό ναυάγιο. Τα σημάδια υπάρχουν εδώ και καιρό και υποτιμήθηκαν γιατί πρώτη φορά μια κατάρρευση αρχίζει από κάτω και όχι από πάνω. Η σκληρότητα και η βαναυσότητα των εγκλημάτων κατά της ζωής, η βία των ανηλίκων, οι επιθέσεις κατά δικαστών, η ανεξέλεγκτη δράσις του οργανωμένου εγκλήματος απετέλεσαν έγκαιρες προειδοποιήσεις για το σάπισμα της κοινωνίας αλλά υποτιμήθηκαν.

Κατάπληκτοι τώρα οι έγκλειστοι Έλληνες παρακολουθούν από τις οικίες τους ένα νέο ράλι παρακμής όμοιο του οποίου δεν έζησαν ποτέ. Ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτείται υπό το βάρος καταγγελιών για ανήκουστα σκάνδαλα στην ιδιωτική του ζωή.

Δημοφιλείς ηθοποιοί της τηλεόρασης καταγγέλλονται από συναδέλφους τους για απίστευτα απρεπείς συμπεριφορές εις βάρος τους.

Οι λοιμωξιολόγοι -που αρχικώς έδιναν κάλυψη στις αποφάσεις της Πολιτείας- έρχονται σχεδόν στα χέρια σε συνεδριάσεις της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας ερίζοντας για την ακολουθητέα πολιτική κατά της πανδημίας.

Καθηγητές και πολιτικοί γίνονται ανερυθριάστως διαφημιστές εμβολίων πολυεθνικών εταιρειών.

Ιατροί καθηγητές πανεπιστημίων που φέρουν την ιδιότητα του Βουλευτή παραβιάζουν τα μέτρα και συνωστίζονται στις βεράντες εξοχικών κατοικιών τους με Πρωθυπουργούς.

Κανάλια αποκρύπτουν ειδήσεις.

Υπουργοί ανακοινώνουν παράλογα μέτρα κατά επιχειρήσεων και δύο ώρες μετά υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής τα ανακαλούν εκόντες άκοντες.

Πολιτικοί ηγέτες πραγματοποιούν, ως μή όφειλαν, περιοδείες στην περιφέρεια ώρες μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισαν οι ίδιοι μεταξύ των οποίων και ο εγκλεισμός των Ελλήνων στις οικίες τους από της έκτης απογευματινής.

Δημόσιες αρχές επιτίθενται ακολούθως στους Έλληνες και τους επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα προς παραδειγματισμό με πάσης φύσεως αιτιολογίες.

Η Ελλάδα είναι πλέον ένα απέραντο φρενοκομείο. Αίφνης μοιάζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της κοινωνικής συνοχής από την μία στιγμή στην άλλη. Η χώρα διέρχεται νευρική κρίση. Τα ήθη καταρρέουν ταχέως. Ποιος να το περίμενε!

Και όμως εξήγηση για όλα αυτά υπάρχει. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα στον χώρο της τέχνης και του αθλητισμού έφεραν στο προσκήνιο τις έννοιες της μετριοκρατίας και της αναξιοκρατίας.

Η παραίτηση του Διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου την έννοια της κατάχρησης εξουσίας. Η έκρηξη της πανδημίας την αβεβαιότητα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 την οργή. Η πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε γεύμα από καθηγητή ιατρό του πανεπιστημίου Αθηνών Βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία έφερε στο προσκήνιο την έννοια της ανευθυνότητας. Και βεβαίως η ίδια η περιοδεία του Πρωθυπουργού σε νησιά του Αιγαίου θύμισε «τα δύο μέτρα και σταθμά». Αυτή την φορά δεν πρόκειται «περί ανεμελιάς». Πρόκειται περί σοβαρού λάθους που έδωσε στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να επιτεθεί στον κύριο Μητσοτάκη. Ας μην παραπλανόμαστε  όμως. Το λάθος αυτό δεν είναι η αιτία της έκρηξης. Είναι η σπίθα της όμως.

Η Ελληνική Πολιτεία επικάθεται καιρό τώρα πάνω σε ένα σαθρό ηθικό «σκαρί». Η οργή, η αβεβαιότητα, η αναξιοκρατία, η μετριοκρατία, η βία, η ανευθυνότητα η κατάχρηση εξουσίας, η αγανάκτηση των πολιτών για την μεροληψία των ειδήσεων που μεταδίδουν τα ΜΜΕ αποτελούν απλώς τα βάρη εκείνα που οδηγούν σε μετατόπιση φορτίου και το σκάφος σε απότομη κλίση. Οι αιτίες της ηθικής κρίσης επί της οποίας εξελίσσεται η οικονομική και η εθνική είναι όμως άλλες, βαθύτερες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες κοινωνικές αλλαγές. Ευχή μας; Να πραγματοποιηθούν ειρηνικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This