Μπαράζ νέων λοιμώξεων σε Βάρδα Ηλείας, Αχαΐα, Κόρινθο και Ηράκλειο Κρήτης

Ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ζήτησε να κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου, όσο η Πάτρα βρίσκεται «στο κόκκινο»

Must Read

Την τελευταία της πνοή άφησε στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου νοσηλευόταν εξαιτίας του κορωνοϊού, μια 98χρονη γυναίκα, που είχε διακομιστεί από το γηροκομείο στη Βάρδα Ηλείας, στο οποίο έως την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί περισσότερα από δέκα κρούσματα.

Στο ίδιο νοσοκομείο παραμένουν εννιά ηλικιωμένοι από το γηροκομείο, ενώ άλλοι 41 τρόφιμοι βρίσκονται σε καραντίνα στη δομή.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό ο 85χρονος ιερέας, η συνομήλικη σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Μηνά Ανδρεαδάκη, τα μέλη της οικογένειας είχαν έρθει πρόσφατα σε επαφή με αρκετούς κατοίκους του χωριού στην κηδεία συγγενικού τους προσώπου.

Έπειτα από απόφαση του δήμου, σήμερα θα πραγματοποιηθούν rapid tests στο Αρκαλοχώρι. Ωστόσο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, καθώς, όπως λέει ο κ. Ανδρεαδάκης, πολλοί κάτοικοι του χωριού δεν θα μπορέσουν να πάνε για να εξεταστούν, αφού το Αρκαλοχώρι απέχει δέκα χιλιόμετρα από τον Ευαγγελισμό.

«Λουκέτο» για 14 ημέρες μπήκε στο 4ο Λύκειο Κορίνθου μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων του ιού. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρη Ασβεστόπουλο, τα άτομα που νοσούν είναι από την περιοχή και από την αρχαία Κόρινθο. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους και έχει ενημερωθεί το ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά.

Νόσησε καθηγητής λυκείου

Παράλληλα, αναστέλλουν για 14 μέρες τη λειτουργία τους τρία τμήματα στο γενικό λύκειο της Κοινότητας Λάππα Αχαΐας, μετά την επιβεβαίωση ότι νοσεί από τον ιό ο καθηγητής που τους έκανε μάθημα την περασμένη Παρασκευή. Στο λύκειο και το γυμνάσιο θα γίνει απολύμανση και οι δύο σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Βασίλης Γκοτσόπουλος έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας να κλείσουν τα σχολεία του δήμου, όσο η Πάτρα βρίσκεται «στο κόκκινο», δεδομένου ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινείται από εκεί για να διδάξει στα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This