Τετάρτη 12/5/2021

Ποδαράτο… Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση εκτός του Δήμου κατοικίας (video)

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτιμά ότι στις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα.

Σε νέο lockdown μπαίνει η Αττική από το πρωί της Πέμπτης (11/02/2021), ωστόσο αναμένονται ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά  στις 12:00 για τις διευκρινίσεις.

Αυτό λοιπόν που πρόκειται να εφαρμοστεί όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 είναι ο κωδικός 6 καθώς δεν θα ισχύει πλέον μετακίνηση για άθληση και για κατοικίδιο εκτός του δήμου κατοικίας παρά μόνο εντός της γειτονιάς του καθενός και πάντα με τα πόδια.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε πως ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου το Σαββατοκύριακο 13 και 14/02 θα λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 με click away ή είμαι click in shop.

Τέλος ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Εως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Από ότι φαίνεται το να εφαρμοσθεί το καθολικό lockdown ήταν αναγκαίο κακό καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν τώρα ώστε να έχουμε αποτέλεσμα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτιμά ότι στις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που αναζητάμε και το σύστημα υγείας δεν θα είναι τόσο επιβαρυμένο όπως ήταν το περασμένο φθινόπωρο.

«Για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας δηλαδή τον καιρό που θα βελτιωθεί ο καιρός και τον Μάρτιο που υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού. Εάν αναγκαζόμασταν να πάμε στο lockdown μετά από λίγο καιρό θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο» είπε μεταξύ άλλων.

Στην συνέντευξη του ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς είχε νοσήσει στο παρελθόν, ωστόσο ευτυχώς ο ίδιος ή το πέρασα ελαφρά. Ο ίδιος τόνισε πως «τηρώντας κανείς σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας βοηθά όταν εκτεθεί σε ιικό φορτίο να νοσήσει ελαφρά, αν δώσει σημασία σε συμπτώματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα έδινε σημασία και έχει μια έγκαιρη διάγνωση και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή βοηθά στο να μην διασπείρει τον ιό και ο ίδιος να μην ξανασυναντήσει τη νόσο μετά από 7-10 μέρες που είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα, με βαριά μορφή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ