Τετάρτη 28/7/2021

Γκίκας-Παυλάκης: Παράταση του lockdown, χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες για αποτελέσματα

Συζήτηση και για χρήση διπλής μάσκας

Τελικά κάποιοι ειδικοί νομίζουν μάλλον ότι οι εβδομάδες του lockdown είναι… στραγάλια και ζητούν όλο και περισσότερες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παράλληλη υγειονομική κρίση (η οποία δεν θα ξεπεραστεί με ένα εμβόλιο…) που εκτυλίσσεται (και που θα συνεχιστεί και αφού ελέγξουμε τον κορωνοϊό), με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο να βρίσκεται στα όρια ψυχολογικής (και οικονομικής) κατάρρευσης.

Αρχικά, ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες: «Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις».

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το ζήτημα τη μάσκας, ο κ. Γκίκας σχολίασε: «Στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Δεν μιλώ για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας».

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό, ενώ ζήτησε τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα με την απλοϊκή αιτιολόγηση (σ.σ. κάποιου που δεν αναγκάζεται να ζήσει με 534 ευρώ το μήνα) «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ