Παρασκευή 6/8/2021

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του covid-19 ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία!

Τον εμβολιασμό, με προτεραιότητα, των ατόμων με αναπηρία ζητούν, με επιστολή που απέστειλαν προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες τον ΕΟΔΥ και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.
ΑΜΕΑ
Η ομοσπονδία αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, «το ζωτικής σημασίας θέμα της διασφάλισης της υγείας των παιδιών με αναπηρία και των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα ΚΔΑΠ-μεΑ και στα ΚΔ-ΗΦ», όπως αναφέρει και συνεχίζει:

«Για να παραμείνουν ανοιχτές οι δομές πρέπει να υπάρξει:

·         Προτεραιοποίηση εμβολιασμού των μαθητών και ωφελουμένων με αναπηρία καθώς και του προσωπικού

·         Συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση με τη δωρεάν διενέργεια τεστ και μοριακών ελέγχων κάθε εβδομάδα στους μαθητές με αναπηρία και το προσωπικό.

·         Αποσυμφόρηση των τμημάτων όπου εντοπίζεται μεγάλος αριθμός μαθητών, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών.

·         Επάρκεια όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού  (μάσκες, αντισηπτικά κτλ.).

·         Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς, με τα οποία μετακινούνται οι μαθητές και οι ωφελούμενοι των δομών, για να αποφευχθεί συνωστισμός.

. Ειδική μέριμνα και άμεσες παρεμβάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινες», όπως ο Δήμος Πατρέων, όπου εντοπίζεται έξαρση κρουσμάτων και σε σχολικές δομές.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Καταλήγοντας, η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού οφείλουν άμεσα να διαφυλάξουν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών με αναπηρία, των εργαζομένων και των οικογενειών τους που ζουν καθημερινά με το φόβο και το άγχος».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ