Να μην πωλούνται βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας μπορεί να συγκρατήσει τα λουκέτα

Must Read

Την απαγόρευση πώλησης βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικής με κρατική εντολή, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Στην πρόσφατη απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου που αφορά την Αττική και στο πεδίο δραστηριότητας Καταστήματα τροφίμων – σούπερ μάρκετ κλπ έχετε προβλέψει να απαγορεύεται η πώληση προϊόντων που αντιστοιχούν σε ΚΑΔ επιχειρήσεων λιανεμπορίου που είναι κλειστές με κρατική εντολή. Δυστυχώς δε προβλέπεται το ίδιο και για την πώληση βιομηχανικών προϊόντων που πωλούνται στις λαϊκές αγορές. Για την αποφυγή οποιασδήποτε πρακτικής αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των κλειστών καταστημάτων, σας παρακαλούμε να προσθέσετε άμεσα στην απόφαση, την απαγόρευση πώλησης βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικής με κρατική εντολή».

Η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας μπορεί να συγκρατήσει τα λουκέτα

«Η μοναδική αποτελεσματική κίνηση που θα καταφέρει να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να συγκρατήσει τα λουκέτα, είναι η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας».

Αυτό ανέφερε ο Σταύρος Καφούνης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑ κατά την οποία ήταν προσκεκλημένος ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης και στελέχη της ΕΓΔΙΧ, για να παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΑ, ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στις διαδικασίες εφαρμογής του νόμου, στους όρους και προϋποθέσεις υπαγωγής σε αυτόν και επισήμανε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες.

Τα κύρια σημεία της παρουσίασης και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν, αφορούσαν:

α) την «Πρόληψη» με την λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης,

β) την πρόβλεψη ρύθμισης των οφειλών σε έως 240 δόσεις για νομικά και φυσικά πρόσωπα μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού,

γ) τη λειτουργία του υπολογιστικού εργαλείου,

δ) την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας

ε) τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών και νομικών

προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας και

στ) το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Ο κ. Καφούνης τόνισε ότι στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, η μοναδική αποτελεσματική κίνηση που θα καταφέρει να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να συγκρατήσει τα λουκέτα, είναι η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας.

Η «Πρόληψη», όπως είπε, με την λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και η πρόβλεψη ρύθμισης των οφειλών σε έως 240 δόσεις για νομικά και φυσικά πρόσωπα, «είναι υπό προϋποθέσεις ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να αποφύγουν το οριστικό κλείσιμο». Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ανταπόκριση των τραπεζών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία εφαρμογής του νόμου, αλλά η εμπειρία μας από τα αρχικά στάδια της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας».

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και εγώ προσωπικά θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, παρέχοντας στα μέλη μας την απαραίτητη πληροφόρηση για την αποτελεσματική διαχείριση των οφειλών τους, βλέποντας στο πρόσωπο του κ. Κουρμούση έναν εξαιρετικό συνεργάτη, που εργάζεται πάντα με γνώση και συνέπεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This