Τρίτη 3/8/2021

Παιδεία: Ο Μητσοτάκης «υπάκουσε» στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όταν ο Καραμανλής είχε αρνηθεί!

Τηλεγράφημα – φωτιά των Wikileaks

Πίσω από το πρόσφατο σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια, κρύβεται ένας διακαής πόθος της αμερικανικής πρεσβείας όχι μόνο για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, Όπως αυτό επετεύχθη από το νόμο Κεραμέως για τα ΑΕI, αλλά κυρίως για την εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων με τα κολέγια.

Μπορεί αυτό εκ πρώτης να μοιάζει ως θεωρία συνωμοσίας, όμως είναι απόλυτα αληθές και προκύπτει από το τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σπέκχαρντ το 2009, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια μέσω των Wikileaks!

C637B019 FA3F 463D A9A4 4FBCA3F54C59
Το επίμαχο τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2009 και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, ώστε να εισηγηθεί τα σκληρά μέτρα στην τότε κυβέρνηση.

Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι απλά μία πρόφαση, κάτι προσχηματικό. Διότι τα επεισόδια του 2008 ήταν αποτέλεσμα παρακρατικής δράσης, όπου οι σπουδαστές χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινη ασπίδα από σκοτεινούς κύκλους που επιχείρησαν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Όλο το ζουμί είναι το σημείο του τηλεγραφήματος που αποκαλύπτει ότι η πρεσβεία πίεσε την τότε κυβέρνηση για να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, ειδικά των αμερικανικών, με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια!

Η κυβέρνηση Καραμανλή τότε αρνήθηκε. Εάν όμως μελετήσουμε προσεκτικά το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή, τότε Διαπιστώνουμε ότι οι αμερικανικές εντολές εισακούστηκαν, έστω και με πολυετή καθυστέρηση.

Όταν αποκαλύπτεται ευθεία εμπλοκή ξένης πρεσβείας, όπως οι ίδιοι ομολογούν, στα εσωτερικά μίας υποτίθεται κυρίαρχης χώρας, τότε υπάρχει μείζον θέμα εθνικής κυριαρχίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ