Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την έλλειψη ελέγχων μετά τα 12 κρούσματα στο «Κνωσός Παλάς»

Εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά

Must Read

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις 13 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 12 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κνωσός Παλάς» έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες ημέρες με το καράβι από τον Πειραιά στα Χανιά και αντιστρόφως.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), έχουν γνωστοποιηθεί ήδη τουλάχιστον 12 κρούσματα σε διάφορες ειδικότητες ναυτικών. Τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Και οι δώδεκα ναυτικοί είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς φέρουν ήπια έως και καθόλου συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσός Παλάς» είναι δρομολογημένο στη γραμμή Χανιά–Πειραιάς. Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή την ακτοπλοϊκή εταιρεία Minoan Lines δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους ναυτεργάτες.

«Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια των μέσων και των μέτρων για την προστασία των Ναυτεργατών μέσα στα πλοία. Επίσης έρχεται στην επιφάνεια με τα συγκεκριμένα πολλαπλά κρούσματα η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και λιμενικές υπηρεσίες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τις ναυτιλιακές εταιρίες να λαμβάνουν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα για την υγειονομική προστασία των Ναυτεργατών και την αυστηρή τήρησή τους.

Καλεί δε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε μαζικά τεστ τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού των ναυτικών και των άλλων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφέρει σχετικά:

«Η κατάσταση στον χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας που αποτελεί τον βασικό συγκοινωνιακό κρίκο της ηπειρωτικής χώρας με το νησιωτικό σύμπλεγμα, ο συγχρωτισμός που αναπόφευκτα υπάρχει μέσα στους κλειστούς χώρους των πλοίων, καθιστά αναγκαίο, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε όλα τα πλοία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης στην κατεύθυνση ουσιαστικής προστασίας των Ναυτεργατών με βάση τις παραπάνω ιδιαιτερότητες προτείνουμε να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού τους και ευρύτερα σε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Βασίλης Τζήμτσος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This