Δευτέρα 26/7/2021

Υπουργείο Εργασίας: Αυστηρές συστάσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ντελιβεράδων

Όποιες σχετικές καταγγελίες γίνουν στο ΣΕΠΕ, θα εξεταστούν με την απαιτούμενη αυστηρότητα

Σε αυστηρές συστάσεις αναφορικά με την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων στο χώρο του delivery, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά τις σχετικές περιπτώσεις που σχολιάστηκαν αρνητικά στα social media.   

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων, θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα», καθώς, εργαζόμενοι μέσα στο κρύο και την κακοκαιρία, οι ντελιβεράδες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ειδικότερα τώρα, εν μέσω χιονιά.

Ειδικότερα, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων, θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ