Στο σκοτάδι και την παγωνιά για τρίτο βράδυ! Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (video)

Αργά το βράδυ και αν... θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Must Read

Τόση ήταν η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών. Τα δέντρα που έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ αλλά και σε σπίτια, προκάλεσαν έντονο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, αφού όπως αποδείχτηκε κανείς δεν είχε μεριμνήσει να κλαδευτούν. Η Πυροσβεστική στην Αττική δέχτηκε σχεδόν 2.000 τηλεφωνήματα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εξακολουθούν εργάζονται πυρετωδώς.

Τρίτο βράδυ χωρίς ρεύμα

Η κακοκαιρία «Μήδεια» βρήκε απροετοίμαστη την χώρα μας και άφησε στο σκοτάδι πάνω από 250.000 ανθρώπους, με πολλά νοικοκυριά να μένουν εξίσου χωρίς ύδρευση. Ενώ έχουν περάσει πάνω από 24ωρα, πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και συνεπώς χωρίς θέρμανση. Όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, οι βλάβες σιγά σιγά αποκαθίστανται, ωστόσο, είναι αναπόφευκτο να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών σήμερα: «η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα έχει επιδιορθωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ, αργά. Από εκεί και έπειτα θα είναι οι μεμονωμένες βλάβες, δηλαδή στα στενά, στις βοηθητικές αρτηρίες, στη χαμηλή τάση δηλαδή, στις μεμονωμένες παροχές – αυτό θα είναι το δεύτερο μέρος» διευκρίνισε.

Μετά την ολοκλήρωσή της έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ότι «σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί». Πρόσθεσε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα και ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σημεία, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα διορθωθούν κι αυτά που έχουν παραμείνει σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Γαλάτσι και η Βάρη.

Που αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση – Συνεχίζονται τα προβλήματα στα Βόρεια Προάστεια

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ έως αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, δηλαδή 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού, σε Διόνυσο, Άνοιξη, Εκάλη και Άγιο Στέφανο.

Αττική: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».

Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

Υπνεθυμίζεται ότι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Δείτε επίσης: Ομολογία K. Μπακογιάννη: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν έχουμε υποδομές» (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This