Άνοιξε επιτέλους η ΕΟ Αθηνών-Λαμίας! Μέχρι αργά το βράδυ η αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η «Μήδεια» (video)

Must Read

Τρεις ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 04:00 τα ξημερώματα άνοιξε επιτέλους η Εθνική οδός Αθηνών -Λαμίας λόγω της ύφεσης των καιρικών φαινομένων.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από τη Γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, Ωστόσο, ο καιρός εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα δύσκολος για μετακινήσεις κι εργασίες αποκατάστασης και γι’ αυτό βρίσκεται επί ποδός και σήμερα η Πολιτική Προστασία  για την αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που προέκυψαν σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας από την επέλαση της «Μήδειας».

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η νέα τεχνική σύσκεψη που ξεκίνησε στις 07:45 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, σε συνέχεια της ενεργοποίησης Πολιτικής Προστασίας και Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Χαρδαλιάς

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, είχαμε μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες της τελευταίας 20ετίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο είναι πλέον σε ύφεση και ο αγώνας δίνεται στην Κρήτη.

Το μεγάλο μέτωπο, όπως είπε, είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, ενώ αναφορικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο. Όπως εκτίμησε, η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση.

«Είναι η απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, το δίκτυο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές, έχουν πέσει εκατοντάδες δέντρα» τόνισε και εκτίμησε πως η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών βλαβών θα έχει αποκατασταθεί έως σήμερα αργά το βράδυ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ μίλησε για πρωτοφανή κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά πως το τελευταίο διήμερο καταγράφηκαν 84-85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας μέσης τάσης, πλέον οι 42-43 έχουν αποκατασταθεί. Εκτίμησε πως έως το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η πλειονότητα των κεντρικών μονάδων ώστε να εργαστούν τα συνεργεία στις επιμέρους παροχές. Προτεραιότητα θα δοθεί στα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για ώρες, σε Διόνυσο, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, 800 σπασμένα δέντρα στο δίκτυο σημαίνει πως κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο έσπαγε, έπεφτε στο δίκτυο και έκανε ζημιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This