Υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατήγγειλε στον εισαγγελέα στέλεχος της ΕΥΠ για σεξουαλική παρενόχληση

#Metoo και στην ΕΥΠ

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το κίνημα #metoo και τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Μετά το… τσουνάμι καταγγελιών στον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο, σειρά πήρε ακόμα και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με γυναίκα υπάλληλο να καταγγέλλει μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ.

Η υπάλληλος κατήγγειλε επωνύμως τη σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, καταγγέλλοντας σειρά αδικημάτων.

Μάλιστα προσκομίζει και τρεις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, δυο συναδέλφων της στην ΕΥΠ και ενός ακόμα προσώπου που φέρονται να επιβεβαιώνουν την καταγγελία της.

Η καταγγέλλουσα είναι σε αντιδικία με το στέλεχος της υπηρεσίας από το 2018, όταν παύθηκε από νευραλγική θέση που κατείχε και μετακινήθηκε σε θέση… παροπλισμού. Το στέλεχος της ΕΥΠ την είχε απομακρύνει από τη θέση που κατείχε, επιβάλλοντας της ποινή παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού της για όσα υπηρεσιακά ζητήματα της είχε προσάψει.

Τότε η γυναίκα είχε υποβάλλει αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών, χωρίς όμως τότε να καταγγείλει τη περιστατικά σεξουαλικής βίας.

Τώρα, μετά το κίνημα #metoo που έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του στελέχους της ΕΥΠ, ζητώντας να διερευνηθούν τα αδίκηματα της βίας κατά υπαλλήλων, παράνομης βίας από πρόσωπο που έχει σχέση εργασίας ή υπηρεσίας και ψευδή καταμήνυση.

Τι καταγγέλλει η υπάλληλος της ΕΥΠ

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, τα Χριστούγεννα του 2016, ο φερόμενος ως δράστης την παρακίνησε να πάνε σε ένα μικρό δωμάτιο όπου της έδωσε ένα δώρο.

«Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα» περιγράφει η καταγγέλλουσα.

«Κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων ‘τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν’»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This