Εξώδικο και προαναγγελία μήνυσης στον ΔΕΔΔΗΕ από δήμους της Αττικής, λόγω του μπλακάουτ που έφερε η «Μήδεια»

Must Read

Εκατοντάδες νοικοκυριά στην Αγία Παρασκευή και στον Διόνυσο έμειναν και χθες, για πέμπτο 24ωρο στη σειρά, χωρίς ρεύμα εξαιτίας της ολιγωρίας και της εγκληματικής ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού και του ΔΕΔΔΗΕ!

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρία Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., με την οποία ξεκαθαρίζει τις ευθύνες της εν λόγω εταιρίας και απαντάει αναφορικά με το έγγραφο με το οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους δήμους των βορείων προαστίων και ζητούσε σχετική άδεια για να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων. Ταυτόχρονα, ο δήμος δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του. Όπως, επίσης, και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα, και ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια»: «Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για πέμπτη ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτοφανή αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία, όπως είπε, «δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ωρωπός

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος Ωρωπού της ανατολικής Αττικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το λεκανοπέδιο. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και έως τις 13 Μαρτίου 2021. Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί, λίγες ώρες πριν, και ο Διόνυσος.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 4.000 νοικοκυριά στην Αττική! Το πρόβλημα στις γραμμές μέσης τάσης εντοπίζεται στις περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Αττικής. Η Εκάλη, ο Διόνυσος, ο Άγιος Στέφανος, το Κρυονέρι, η Άνοιξη, η Δροσιά και ο Κάλαμος είναι μερικές από τις περιοχές που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρία, προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστά… δικτάτορα!

Η Δύση τις ονόμασε εκλογές-παρωδία, όπου ένας «αδύναμος, ανασφαλής Πούτιν» επιθυμεί τα τεράστια ποσοστά αποδοχής, αλλά κυνικά φροντίζει να...

More Articles Like This