Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Πάνω από μισό εκατ. ευρώ η «μπάζα» από τα πρόστιμα κατά τους χθεσινούς ελέγχους τήρησης των περιοριστικών μέτρων!

Παράλληλα σημειώθηκαν 124 συλλήψεις, ενώ πέντε επιχειρήσεις τέθηκαν σε καθεστώς 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας

Πρόστιμα ύψους 560.150 ευρώ, 124 συλλήψεις και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε επιχειρήσεις είναι ο απολογισμός των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Συνολικά διενεργήθηκαν 68.444 έλεγχοι, οι 59.758 εκ των οποίων από την ΕΛ.ΑΣ., και καταγράφηκαν 1.758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας. Από τις 124 συλλήψεις, οι 111 ήταν για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ στα ίδια φυσικά πρόσωπα, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καφετέριας στον Άλιμο, στην οποία η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, διότι πελάτης καθόταν σε τραπεζάκι εντός του καταστήματος και… απολάμβανε τον καφέ του! Ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία επέβαλε και δύο πρόστιμα για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ