Δόξα και τιμή στους ήρωες που απελευθέρωσαν τα Ιωάννινα!

Από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Must Read

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με σημερινή ανακοίνωσή της, αποτίνει φόρο τιμής στα παλικάρια που μεγάλωσαν την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. για την απελευθέρωση της πόλεως των Ιωαννίνων έχει ως εξής:

Το 1913, σαν σήμερα, ο Εσσάτ πασάς παρέδωσε το ξίφος του και την πόλη των Ιωαννίνων στον βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄, τον αρχιστράτηγο του Ελληνικού Στρατού, ολοκληρώνοντας το μείζον των Ελληνικών επιδιώξεων της χώρας κατά τον Α’ Βαλκανικό Πολέμο.
Αίτια της νίκης ήταν η ύπαρξη Οράματος στο Έθνος μας, αυτού της απελευθέρωσης των καταδυναστευομένων από τους Τούρκους ελληνικών πληθυσμών, και ο η πολιτική βούληση δημιουργίας των μέσων για την επίτευξη του εθνικού οράματος, με κύριο εξ αυτών τον αστάλινο, ορμητικό Στρατό μας.
Ουσιαστικές προϋποθέσεις η εθνική ενότητα, όπως εκφραστηκε στην κορυφή της Ηγεσίας με την συνεργασία του πρωθυπουργού Βενιζέλου με τον βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄ και στην λαϊκή βάση με το υψηλό φρόνημα του λαού που έστελνε αγγόγγυστα και με ενθουσιασμό τα ελληνικά νιάτα να ελευθερώσουν ελληνικά εδάφη.
Σελίδες άφθαστου εθνικού μεγαλείου και σχολείο διδαγμάτων.
Δόξα και τιμή στους ήρωες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This