Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Στο μέτρο μείωσης ενοικίου και τα περίπτερα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Μείωση ενοικίου κατά 40% για τα περίπτερα

Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο με το θέμα των ενοικίων, καθώς με το νέο έτος τα περίπτερα εξαιρέθηκαν από το μέτρο μείωσης των μισθωμάτων.

Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που άλλαξε το πλαίσιο του έκτακτου νόμου και έπρεπε να διαχωριστούν οι κλειστές από τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όμως οι αρμόδιες Αρχές φαίνεται πως άρχισαν τον διαχωρισμό από τη λίστα ΚΑΔ Μαρτίου 2020 και όχι από τη διευρυμένη λίστα Απριλίου, στην οποία είχαν ενταχθεί τα περίπτερα.

Αυτή η διαδικασία άφησε εκτός του μέτρου τις εν λόγω επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2015, το συμφωνητικό που συντάσσεται για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου δεν αποτελεί συμφωνητικό εκμίσθωσης ή δωρεάν παραχώρησης ακινήτου.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνεται στα στοιχεία μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο TAXIS, που σημαίνει πρακτικά ότι τα περίπτερα δεν θεωρούνται ακίνητα και οι ιδιοκτήτες τους δεν δικαιούνται την κρατική αποζημίωση.

Λύση δόθηκε μόλις χθες με νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία συμπεριλήφθηκαν και τα περίπτερα στο μέτρο της μείωσης ενοικίου κατά 40% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, «με το ΦΕΚ Β’ 655/22-02-2021, διορθώσεις σφαλμάτων, στην Α.1025/2021 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, στο Παράρτημα του Πίνακα Β’, μετά τον κωδικό 46.90 προστέθηκε ο κωδικός 47.19.10.02 – Εκμετάλλευση περιπτέρου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ