Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Νέα νομοθεσία βάζει στο «στόχαστρο» τα κυνηγόσκυλα, με πρόφαση τα αδέσποτα!

«Αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα, ας τα μαζέψουν από τον δρόμο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο»

Μετά τους κυνηγούς που τους έχουν απαγορέψει να βγουν στο βουνό μην τυχόν και κολλήσουν κορωνοϊό τα πεύκα, έβαλαν στο στόχαστρο και τα κυνηγόσκυλα.

Τελικά πρέπει να τους έχει πειράξει ο κορωνοϊός στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η εμμονική διαταραχή με το κυνήγι και τους κυνηγούς, παρά μόνο με τα ακραία ακτιβιστικά των χορτοφάγων και των δικαιωματιστών. Δεν ήταν τυχαίες κάτι ξεκάρφωτες και ξεκούδουνες, από πρώτη ματιά, δηλώσεις μερικών «διαβασμένων».

Ένας δήμαρχος δήλωσε ότι στην πόλη του υπάρχουν πολλά αδέσποτα γιατί υπάρχουν πολλοί κυνηγοί. Το ότι όλα τα αδέσποτα που έδειχνε το πλάνο της τηλεόρασης από το δημοτικό κυνοκομείο ήταν κάτι περίεργα λυκόσκυλα και τσοπανόσκυλα και κανένα κυνηγετικό, μικρή σημασία έχει. Το μήνυμα δόθηκε και τα διάφορα σαλεμένα βρήκαν ακόμη μια κατηγορία εναντίον των κυνηγών. Εκτός του ότι σκοτώνουν τα πουλάκια, ταλαιπωρούν τα σκυλιά τους στις λάσπες και τις αγκαθιές, ευθύνονται και για τα αδέσποτα.

Μια ευαίσθητη κυρία, από αυτές που έχουν ιδρύσει μια ΜΚΟ για να φροντίζει αδέσποτα (άλλη μοναδική ελληνική πατέντα αυτή), το πήγε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά το θέμα. Αφού υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά πρέπει να στειρώσουμε όλα τα οικόσιτα. Υποχρεωτικά και με τον νόμο! Αυτά ακούει η κυβέρνηση και σαν έτοιμη από καιρό θα ξεφουρνίσει το νομοθετικό τερατούργημά της, εν ονόματι της ευζωίας των σκύλων.

Η παλαβομάρα έγινε λογική και το λογικό είναι παράλογο

Ζούμε σε καιρούς παρανοϊκούς. Η παλαβομάρα έγινε λογική και το λογικό είναι παράλογο. Είδαμε μια σοκαριστική σκηνή, όπου δύο νεαροί κόντεψαν να σκοτώσουν με κλοτσιές έναν άνθρωπο. Τους βρήκε η Αστυνομία, τους πήγε στον εισαγγελέα, κατέβαλαν από 2.000 ή 3.000 ευρώ ως εγγύηση και πήγαν στο σπίτι τους περιμένοντας κάποτε στο μέλλον να δικαστούν. Αν έδιναν τις κλοτσιές αυτές σε έναν σκύλο, ακόμη και αμυνόμενοι για να γλιτώσουν τη ζωή τους, θα συλλαμβάνονταν, θα διαπομπεύονταν από τον διαδικτυακό στρατό των ζωόφιλων και θα πλήρωναν από 30.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας, για να πάνε στο σπίτι τους περιμένοντας τη δίκη.

Δέκα φορές περισσότερο η αξία της κλοτσιάς σε σκύλο από την κλοτσιά σε άνθρωπο. Με αυτό το σκεπτικό νόμισαν οι σοφοί πατέρες και μητέρες του έθνους πριν από χρόνια ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Παρά τρίχα γλιτώσαμε να ψηφίσουν κιόλας για συνταγματική κατοχύρωση της ισότητας ανθρώπων και ζώων. Ήταν τότε αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία και τη γλιτώσαμε, τώρα που έγινε κυβέρνηση όμως θα πάρει πίσω το αίμα της. Θα μας ταράξει στη ζωοφιλική παλαβομάρα!

Αυτά που ακούγονται για το νέο νομοσχέδιο ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Ποιος φωστήρας το σκέφτηκε άραγε και κυρίως είχε καμιά επαφή με τη φύση, το ύπαιθρο και τη ζωή του, ή ξέρει μόνο τα κανισάκια στο Κολωνάκι και τα κομμωτήριά τους;
Θα επιβληθεί υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα οικόσιτα ζώα και τα κυνηγόσκυλα. Με νόμο. Για το καλό τους όμως. Για την ευζωία τους και κυρίως για την αποφυγή της κακοποίησής τους. Πάνε καλά άραγε όλοι αυτοί;

Όταν επιβάλουν πρόστιμα για κόψιμο της ουράς και του αυτιού ενός σκύλου, πόσο θα πρέπει να είναι άραγε το πρόστιμο για το κόψιμο αυτών που κρέμονται στη βάση της ουράς; Και αντί οι πραγματικοί φιλόζωοι να ξεσηκωθούν για τον νόμο αυτόν, που ούτε οι χιτλερικοί δεν τόλμησαν να σκεφτούν, χαίρονται και πανηγυρίζουν… γιατί θα μειωθούν τα αδέσποτα.

Και γιατί στείρωση; Ας απαγορέψουν, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 20 χρόνια, την κατοχή των οικόσιτων ζώων, και λύθηκε το πρόβλημα των αδέσποτων. Πονάει χέρι, κόβει χέρι. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι και τέλος ο πόνος, τέλος και τα αδέσποτα. Και για να μην τους πούνε και χούντα, ας αφήσουν τη δυνατότητα να κατέχει ο καθένας από ένα λούτρινο σκυλάκι, πληρώνοντας όμως φόρο ανάλογα με το μέγεθος. Εκεί να δεις άμεση λύση στο θέμα των αδέσποτων σκύλων… Σκουπίδια θα υπάρχουν ίσως, άμα κοπεί η πάνινη ουρά τι γίνεται, το πετάς το σκυλάκι ή το κρατάς και τρως το πρόστιμο για κακοποίηση κούκλας;

Αν στειρώσαμε όλα τα οικόσιτα ζώα, με τι θα τα αντικαταστήσουμε όταν πεθάνουν;

Και άντε τα στειρώσαμε όλα τα σκυλιά, γατιά, παπαγαλάκια, χαμστεράκια και κουνελάκια. Πού θα βρούμε άλλα ζώα να τα αντικαταστήσουμε όταν πεθάνουν; Από το χώμα θα βγούνε ή από δέντρα θα τα μαζέψουμε; Εκτός και αν κάποιοι πονηροί στήνουν μηχανή, δεν είναι και παράλογο αυτό στην Ελλάδα και στους νόμους της, για να έχουν το μονοπώλιο του εμπορίου. Και καλά οι πονηροί, τα ζαβά των φιλοζωικών που αγωνίζονται για την ευζωία και τα δικαιώματα των ζώων τι κάνουν;

Τόσο τυφλωμένοι είναι από την αντικυνηγίτιδα και σιγοντάρουν έναν νόμο που ούτε ο Χίτλερ δεν είχε τολμήσει να σκεφτεί; Υποχρεωτική στείρωση; Και ευζωία; Και αγώνας για δικαιώματα των ζώων; Οι ηλίθιοι είναι ατέλειωτοι, με την κόσα να τους κόβεις δεν τελειώνουν ποτέ, έλεγε ένας παππούς και είχε δίκιο.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους στην κυβέρνηση. Δεν είναι μια παιδική χαρά που δοκιμάζει το καινούργιο παιχνιδάκι για τη μετατροπή μιας χώρας σε μη κυνηγετική ζώνη. Αν θέλουν να μαζέψουν φόρους και πρόστιμα, ας αφήσουν τα αρχ…ια των σκύλων στη θέση τους. Αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα, ας τα μαζέψουν από τον δρόμο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ