ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής: «Μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα» (video)

«Ο Κουφοντίνας παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;»

Must Read

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, επανέλαβε ότι δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα και πως μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να σταματήσει η απεργία πείνας.

«Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν είναι ίδιες με όσες εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη», είπε η κ.Νικολάου στο OPEN.

Διαβάστε ακόμα: Συνήγορος Κουφοντίνα: «Θα ζητήσουμε διακοπή ποινής… Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής παραβίασε το νόμο»

Και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα: «Δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους».

Σε ότι αφορά τις φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες θέλει να μεταφερθεί ο καταδικασμένος δολοφόνος της 17Ν, η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής είπε: «Έχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Έχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: από την 17Ν) κι αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Έχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό».

Για να προσθέσει: «Η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα. Αν ικανοποιήσουμε το αίτημά του είναι σαν να παρανομούμε».

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ως «παραλήρημα» τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκδικείται τον κρατούμενο, τονίζοντας ότι «ο Κουφοντίνας παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This