Βουλευτές ζητούν τον κατ’ εξαίρεση και άμεσο εμβολιασμό των σεισμόπληκτων

Αίτημα και στο υπουργείο Παιδείας να υπάρξει ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσων έχουν πληγεί

Must Read

Τον κατ’ εξαίρεση και άμεσο εμβολιασμό των σεισμόπληκτων, λόγω των φαινομένων συγχρωτισμού που δημιουργεί η διαμονή τους σε πρόχειρους υπαίθριους καταυλισμούς, ζήτησαν ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αλλά και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο κ. Κέλλας απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και αναμένει την απάντησή τους, έχοντας προωθήσει αίτημα και στο υπουργείο Παιδείας να υπάρξει ειδικό ποσοστό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσων έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό (λόγω πλημμελούς προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις).

Ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι, το Αμούρι και τη Μαγούλα, όπου διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι θα προχωρήσει η κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι από τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με τη σειρά της και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή, με ερώτηση στη Βουλή, θα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι πληγέντες από το σεισμό στην περιοχή των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Η κ. Λιακούλη συμμετείχε και στη σύσκεψη με τους σεισμολόγους στο Δαμάσι και μετά από την αυτοψία σε Πραιτώρι, Μαγούλα, Αμούρι και Βλαχογιάννι, η κ. Λιακούλη επεσήμανε:

«Καταθέτω ερώτηση επείγοντος χαρακτήρα στους κκ Υπουργούς  Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας άμεσα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλοι μαζί, σε αναγκαστικές συνθήκες συμβίωσης , σε γήπεδα και πλατείες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός,  που είναι φανερά επικίνδυνος, για τους ίδιους και για όλο το νομό.

Ζήτησα από την πρώτη στιγμή και έγινε αποδεκτό από τον κ Υπουργό Θ. Λιβάνιο, να υπάρχει σε κάθε δομή σεισμόπληκτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να ελέγχονται καθημερινά με τεστ ανίχνευσης τυχόν κρούσματα. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ο νομός μας είναι στο « κόκκινο», με lockdown , με αύξηση των κρουσμάτων και σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνία και την οικονομία. Πρέπει με όλους τους τρόπους να αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με νέες εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού, που εν προκειμένω, οι συνθήκες που φιλοξενούνται οι σεισμόπληκτοι, απολύτως ευνοούν.

Είναι αλήθεια ότι μετά τον μεγάλο σεισμό, που θέλουμε να ελπίζουμε ότι ήταν ο μεγαλύτερος, έχουμε πολλές πληγές που πρέπει να κλείσουμε. Όμως, προέχει η υγεία και η επιβίωση όλων. Άμεσα πρέπει να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από το σεισμό και βρίσκονται στα γήπεδα και στις δομές που φιλοξενούνται, καθώς όλα δείχνουν ότι για αρκετές ημέρες- αν όχι εβδομάδες, αυτές οι συνθήκες θα επικρατούν, αυξάνοντας σοβαρά τους κινδύνους εξάπλωσης της πανδημίας. Τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να δράσουν άμεσα» .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This