Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Εικόνα διάλυσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Ανακοίνωση-καταπέλτης από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου

Ανακοίνωση κόλαφος από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Πύργου για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, με τις παραιτήσεις και τις αποχωρήσεις γιατρών να έχουν το αποδυναμώσει και να παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί, από την Παθολογική Κλινική υπάρχουν τρεις νέες παραιτήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει μαζικές αποχωρήσεις, με την Ένωση να κάνει λόγο για «εξαιρετική ικανότητα της διοίκησης να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του ΕΣΥ, τον εξαναγκασμό, την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και την ως ‘Ιησούς Χριστός’ ικανότητα της να πολλαπλασιάζει κλίνες και ιατρούς την στιγμή που ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά, οδήγησαν σε αυτό το μαζικό κύμα φυγής προς αναζήτηση καλύτερης τύχης».

Προειδοποιεί μάλιστα, ότι σε λίγους μήνες «με την αναμενόμενη λόγω ηλικίας συνταξιοδότηση και των διευθυντών, το ΓΝ Πύργου θα είναι ένα άδειο πουκάμισο».

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας πήρε θέση για το θέμα, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία του σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου:

«Χωρίς καμία έκπληξη η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου παρακολουθεί την διάλυση της μοναδικής Παθολογικής κλινικής του νομού Ηλείας μετά τις παραιτήσεις των τριών συναδέλφων παθολόγων, οι οποίες καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την περαιτέρω ασφαλή λειτουργία της.

Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές των 11 συνολικά συναδέλφων που αποχώρησαν σταδιακά από το ΓΝ Ηλείας μέσα στον τελευταίο χρόνο και οδήγησαν στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ με τον εξαναγκασμό σε διωγμό των δύο εμπειρότατων ιατρών της, στην αποψίλωση των ΤΕΠ με την φυγή των δύο ορθοπεδικών ιατρών, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής με τη μη ανανέωση παραμονής των επικουρικών ιατρών και την μετακίνηση των αντίστοιχων μόνιμων ιατρών στην ΜΕΘ για την κάλυψη της, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος, στην μετακίνηση της προσωποπαγούς θέσης της μοναδικής ενδοκρινολόγου του νοσοκομείου του Ρίου… και ο κατάλογος θα συνεχιστεί..

Οι μαζικές αυτές αποχωρήσεις μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ο εργασιακός εξαναγκασμός σε υπερεφημέρευση με την μορφή του ‘’ εντέλλεσθε’’ που οδηγεί σε σωματική και ψυχική εξουθένωση κάτω από ιδιαίτερα στρεσογόνες και επισφαλής συνθήκες εργασίας λόγω και της υποστελέχωσης, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ικανότητα της διοίκησης να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του ΕΣΥ, τον εξαναγκασμό , την τρομοκρατία ,τον εκφοβισμό και την ως ‘’Ιησούς Χριστός’’ ικανότητα της να πολλαπλασιάζει κλίνες και ιατρούς την στιγμή που ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά , οδήγησαν σε αυτό το μαζικό κύμα φυγής προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Σε λίγους μήνες με την αναμενόμενη λόγω ηλικίας συνταξιοδότηση και των διευθυντών , το ΓΝ Πύργου θα είναι ένα άδειο πουκάμισο.

Κύριοι της Διοίκησης, της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας, και αυτών που τους στηρίζετε, της 6ΥΠΕ αλλά και του Υπουργείου Υγείας, μην αναρωτιέστε γιατί δεν έρχονται νέοι γιατροί και οι προκηρύξεις , που σπανίως και χωρίς προγραμματισμό κάνετε, βγαίνουν άγονες. Θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθείτε γιατί δεν μένουν οι γιατροί που έχετε. Τι δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και εκπαίδευσης τους προσφέρετε , ποια τα κίνητρα που τους δίνετε; ποιες οι συνθήκες εργασίας και οι οικογενειακές διευκολύνσεις που τους προσφέρετε; Ποιες οι χρηματικές τους απολαβές; Ποιες οι ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι τους;. Από πότε τιμωρείτε η αντίθετη με την δικής σας άποψη που χαλάει το αφήγημα που θέλετε να δείχνετε προς τα έξω; Από πότε πολιτικοποιείτε το δικαίωμα στην αναρρωτική άδεια και απειλείται η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε τολμάει να καταδείξει τα κακώς κείμενα στις αρμόδιες αρχές; Από πότε διώκεται η συνδικαλιστική δράση;

Έχετε ξεχάσει φαίνεται πως το ΓΝ Ηλείας δεν είσαστε εσείς. Το ΓΝ Ηλείας είναι πρώτα οι ασθενείς, μετά το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, από την καθαρίστρια μέχρι τον διευθυντή κλινικής και τελευταίοι είστε εσείς. Εσείς οφείλετε να είστε οι υπηρέτες όλων εμάς και εμείς οι υπηρέτες των Ηλείων ασθενών .

Η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη και η αγαστή συνεργασία του ιατρικού προσωπικού και της παρούσας διοίκησης δυστυχώς έχουν διαρρηχτεί προ πολλού. Η παραμονή της, με το τρίτο κύμα της πανδημίας στην κορύφωση του, λειτουργεί αποτρεπτικά στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγεί σε περαιτέρω αποδυνάμωση και αποτρέπει την ενίσχυση του με νέο προσωπικό. Η αλλαγή προσώπων και πολιτικής στρατηγικής κρίνεται απαραίτητη.

Καλούμε άμεσα την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να προβούν στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες για την άμεση στελέχωση τόσο της Παθολογικής κλινικής όσο και των άλλων νευραλγικών τομέων του νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου του ΓΝ Ηλείας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ