Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Νίκος Τζανάκης: «Μετάλλαξη του ιού 80%-90% στην Αττική, ενδεχόμενο για περισσότερα από 3.000 κρούσματα ημερησίως»

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν τις 3.000 ημερησίως, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Είναι ορατό το ενδεχόμενο την άλλη εβδομάδα η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000» είπε, πάντα υπό την παραδοχή ότι και τα τεστ που θα διενεργούνται θα παραμείνουν στο ύψος των 50.000 ημερησίως, εξηγώντας ότι βάσει του μοντέλου που «τρέχει» η ερευνητική του ομάδα του, θα σημειωθεί οριακή αύξηση του μέσου κυλιόμενου όρου, κατά 150 με 200 κρούσματα.

Μάλιστα, ο καθηγητής σημείωσε, ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ποσοστό 80% με 90%.

Σταδιακή αποκλιμάκωση προς τα τέλη Μαρτίου

Διευκρίνισε ότι από τις 20 Μαρτίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση. «Περίπου στις 22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Εξήγησε μάλιστα, πως παραμονές Πρωτοχρονιάς είχαμε 1.900 κρούσματα αλλά το λιανεμπόριο δεν προκάλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι είναι απαραίτητες οι στρατηγικές αποτροπής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ