Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το ΑΠΘ

Εξέδωσαν ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην οδό Εθνικής Αμύνης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αυτή την ώρα έχουν αποχωρήσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται να είχαν λάβει εντολή να μην αφήσουν τον οποιοδήποτε να εισέλθει στο campus. Αφορμή για την κινητοποίηση προκάλεσαν αναρτήσεις στα social media που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Έξω από την πρυτανεία βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς επίσης ο νέος συντονιστής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Αμπατζάς.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης

Tην παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης.

Στις αποφάσεις τους αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας!
Η καταστολή αποτελεί βασικό συστατικό στην πολιτική τους που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα τσακίζει και κεφάλια όταν αυτά βρίσκουν την φωνή τους και δυναμώνουν τον αγώνα τους. Ακόμη μια φορά, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ