Lockdown: Τρομάζει ο αριθμός των κρουσμάτων – Θα γίνει άρση των μέτρων;

Must Read

Σκληρή μάχη με την πανδημία δίνουν γιατροί και νοσηλευτές. Στα νοσοκομεία τα περιθώρια τελείωσαν. Οι μεταλλάξεις έχουν πλέον αναδιαμορφώσει τα δεδομένα, ενώ στο κάδρο «μπαίνουν» πλέον και τα παιδιά.

Τα απανωτά lockdown και το κλείσιμο της οικογένειας στο σπίτι, όπως όλα δείχνουν, δεν βγήκε σε καλό. Η ενδοοικογενειακή διασπορά φαίνεται από τον αριθμό των παιδιών που πλέον νοσηλεύεται στα νοσοκομεία, με το μόνο καθησυχαστικό ότι τα παιδιά παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα σχετικά με τους διασωληνωμένους, οι οποίοι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν φτάσει τους 600.

Η Αττική έχει τη «μαύρη» πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων, συγκεντρώνοντας και πάλι τα μισά κρούσματα της χώρας. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο». Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται και στη Λάρισα.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα της οικονομίας

«Πίσω» φαίνεται πως πηγαίνει το άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο οι ανάγκες και η μεγάλη «βύθιση» των δημοσιονομικών το καθιστούν απαραίτητο. Πηγές της κυβέρνησης, αναφέρουν πως «το ενδεχόμενο άνοιγμα της οικονομίας στο τέλος Μαρτίου μπορεί να συμβεί κάτω από προϋποθέσεις».

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως και τις επόμενες ημέρες οι μολύνσεις θα παραμείνουν στα ύψη, καθώς βρισκόμαστε στην εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας. Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης θα αρχίσουν να διαφαίνονται το ερχόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας αναμένεται σταδιακά από τα τέλη Μαρτίου.

Ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία

«Έχουμε και 20άρηδες στα νοσοκομεία, και ολόκληρες οικογένειες», τόνισε στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

«Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στο νοσοκομείο, γιατί ένας κολλάει όλη την οικογένεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες, όχι πολύ λεπτές, να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε τους δικούς μας, δεν είναι μόνο θέμα μέτρων της πολιτείας», επισήμανε η κ. Γκάγκα.

Γουργουλιάνης: «Δεν κλείνουμε τους ανθρώπους στο σπίτι, τους αφήνουμε σιγά – σιγά έξω»

«Πρέπει να δούμε αλλαγή στη φιλοσοφία. Το lockdown που εφαρμόζεται δεν έχει αποδώσει. Τα κρούσματα εκτοξεύονται καθημερινά, πιέζοντας όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας», υποστηρίζει με νόημα ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σαρηγιάννης: «Πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των μέτρων»

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, προτείνει περισσότερη ελευθερία, ενώ επιμένει πως «πρέπει επιτέλους να πάμε στο υψηλό επίπεδο τηλεργασίας τώρα. Θα έπρεπε να είναι στο 70-80%. Πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις στα ΜΜΜ. Θα πρέπει στους εργασιακούς χώρους να γίνονται rapid test, το ίδιο και στα σχολεία όταν ανοίξουν».

«Συμφωνώ ότι το λιανεμπόριο υπό προϋποθέσεις δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Για τα σχολεία έχει λογική να πάμε πρώτα στο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας. Δεν θα ήθελα να κάνουμε ένα μαζικό άνοιγμα», πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This