Τρίτη 11/5/2021

Γώγος: Αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα – Άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια. Οι ΜΕΘ έχουν καλυφθεί και η «σκιά» του παρατεταμένου lockdown έχει προκαλέσει ανυπέρβλητο πρόβλημα στην οικονομία της χώρας.

Την ανησυχία του για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και για την πίεση στο ΕΣΥ εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα κρούσματα θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για 3-4 ημέρες ακόμα»

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας, «τα κρούσματα θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για 3-4 ημέρες ακόμα, και από την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πίεση,όμως, στο ΕΣΥ θα παραμείνει».

«Χθες (9/3) είχαμε αυξημένα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ενώ στην Αχαΐα έχουμε σταθερά πάνω από 100 κρούσματα την ημέρα. Η Κρήτη που ήταν μια πράσινη περιοχή έχει περάσει στο βαθύ κόκκινο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πιθανό το άνοιγμα της αγοράς στις 29/3»

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής Παθολογίας σημείωσε ότι «θα προτιμούσε άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος».

«Η αγορά προηγείται σε σχέση με τα σχολεία, γιατί υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά και κοινωνικό, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει. «Από την άλλη τα σχολεία έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, καθώς η Γ’ Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις σε λίγο καιρό, οι φοιτητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και κλινικές. Και τα δύο θα πρέπει να ανοίξουν δεδομένης της δυνατότητας ευρείας χρήσης των τεστ», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος, ενώ ξεκαθάρισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ