Μαθητής παρακολουθεί το μάθημα από το παράθυρο γιατί δεν θέλει να υποβληθεί σε τεστ (video)

Τι απαντάει μαθητής για την φωτογραφία που έγινε viral

Must Read

Από το παράθυρο της τάξης του παρακολουθεί το μάθημα ένας μαθητής λυκείου στην Κύπρο, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις τελευταίες ώρες.

Ο Ορέστης, όπως είναι το όνομά του, έμεινε εκτός διδασκαλίας επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα διατάγματα που έχουν ανακοινωθεί για τα σχολεία στην Κύπρο και ορίζουν ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο μαθητής λυκείου εξήγησε ότι δεν επιθυμεί να κάνει τεστ και ένας από τους λόγους είναι ότι ορίστηκε ως υποχρεωτικός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μαθητή, τα τεστ δεν πρόκειται να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας:«Δεν θεωρώ ότι με το να προχωρήσουν όλοι οι μαθητές σε δειγματοληπτικό έλεγχο θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε κρούσματα στο σχολείο», δήλωσε.

Ο Ορέστης προσθέτει ότι δεν γνωρίζει εάν το τεστ μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του και αναφέρει: «εάν μου δοθεί βεβαίωση ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την υγεία μου μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο και ότι το τεστ είναι αξιόπιστο, τότε θα το κάνω».

«Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε»

Σύμφωνα με τον νεαρό μαθητή, ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ότι προκάλεσε, αντιθέτως, έκατσε ήσυχος στο παράθυρο για να παρακολουθήσει το μάθημα:«Χωρίς να προκαλέσω κανένα στάθηκα στο παράθυρο για να παρακολουθήσω το μάθημα, στην αρχή γέλασαν μετά όμως αντιλήφθηκαν και οι συμμαθητές μου την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό καλώ και τον κόσμο να κάνει. Να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This