7/10/2022

Το «παραμύθι» για το Μεταναστευτικό: Τι δείχνει η ανάλυση των στοιχείων

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Αλαλούμ στην κυβέρνηση και στον Δήμο Αθηναίων! Διαφορετικά στοιχεία δίνουν στη Βουλή

Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την μπάλα στο μεταναστευτικό, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία που η ίδια δίνει.

  • Από τον Γιάννη Παγώνη

Σκοπός της είναι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που όλοι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, βιώνουν, αλλά ταυτόχρονα είναι και ασυνεπής με τα στοιχεία που δίνει. Δεν αντιμετωπίζει το λαθρομεταναστευτικό, αλλά «διαχειρίζεται» το πρόβλημα με συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών από μέρος σε μέρος και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Κατά τα λοιπά, όλοι εδώ μένουν.

Ο Νότης Μηταράκης απάντησε στις 5 Μαρτίου 2021 στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «Αποτύπωση της συνολικής κατάστασης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην περιφέρεια Α΄ Αθηνών».

Πρόγραμμα «ESTIA»

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο κ. Μηταράκης είχε απαντήσει στην ερώτηση του Άγγελου Συρίγου «Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης Εκτακτης Ανάγκης για την Ενταξη και τη Στέγαση – ESTIA στον Δήμο Αθηναίων».
Θα αντιπαραβάλλουμε τα στοιχεία των δύο απαντήσεων. Μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις μόνο για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με την απάντηση στον Άγγελο Συρίγο για το πρόγραμμα «ESTIA», τα διαμερίσματα του προγράμματος ανέρχονταν σε 1.622 και οι ωφελούμενοι σε 7.450, καθώς και τα κτίρια τέσσερα και οι ωφελούμενοι 184. Σύνολο, 7.634 ωφελούμενοι. Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε πέντε.

Σύμφωνα με την απάντηση στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τα διαμερίσματα και κτίρια του προγράμματος ανέρχονταν σε 1.509 και οι ωφελούμενοι σε 7.130… Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν επίσης σε πέντε.

Οι απαντήσεις, με τη χρονική απόσταση που έχουν, δείχνουν μείωση τόσο των διαμερισμάτων του «ESTIA» όσο και των ωφελουμένων. Όμως η διατυπωμένη πρόθεση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει λόγο για αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ESTIA» από 25.000 σε 40.000 μέσα στο 2021, με βαρύτητα, φυσικά, στην Αθήνα. Προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε τέλος και στο πρόγραμμα στέγασης σε ξενοδοχεία «Filoxenia».

Δημοφιλείς ειδήσεις  17 οι νεκροί του ναυαγίου με τους μετανάστες στη Λέσβο!

Πρόγραμμα «HELIOS»

Ας πάμε στο πρόγραμμα «HELIOS» (αναγνωρισμένοι «πρόσφυγες»). Σύμφωνα με την απάντηση στον κ. Συρίγο, τα διαμερίσματα ανέρχονταν σε 1.018 και οι ωφελούμενοι σε 2.479. Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε τρεις.

Τα αντίστοιχα στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Μπογδάνο: Τα διαμερίσματα ανέρχονταν σε 805 και οι ωφελούμενοι σε 4.381 (στοιχεία με ημερομηνία 29/1/2021). Αύξηση κατά 76,7% των ωφελουμένων, με αντίστοιχη μείωση των διαμερισμάτων! Μαγικό! Οι ωφελούμενοι ανά διαμέρισμα ανέρχονταν σε έξι.

Φυσικά, η πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας είναι εντελώς διαφορετική. Οι «μουσαφιραίοι» έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, «πνίγοντας» τις γειτονιές.

Όσο για τις περιοχές που αναφέρονται στην απάντηση, είναι οι γνωστές που έχουν ήδη καταστραφεί από τον εποικισμό. Παρά ταύτα, αποτυπώνεται επισήμως ακόμα μία φορά τι σημαίνει «Δήμος Αθηναίων» για την Πολιτεία. Πολύ πολύ συγκεκριμένες περιοχές! Αυτές πρέπει να φάνε την μπίχλα και σε αυτές πρέπει να παιχτεί η… οπερέτα της «ενσωμάτωσης». Η κυβέρνηση εννοεί μάλλον τη δική μας ενσωμάτωση. Των Ελλήνων!

Στον Ελαιώνα

Όσον αφορά τον Ελαιώνα τώρα, τα στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Συρίγο (με ημερομηνία καταγραφής 24/9/2020) αναφέρουν 2.448 διαμένοντες. Τα αντίστοιχα στον κ. Μπογδάνο (5/3/2021) δείχνουν 2.194 διαμένοντες.

Για το «Curing the Limbo» (πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων), στην απάντηση στον κ. Συρίγο (14/10/2020) αναφέρονται 334 ωφελούμενοι (Σεπτέμβριος 2020), ενώ στην απάντηση στον κ. Μπογδάνο δεν δόθηκαν αντίστοιχα στοιχεία.

Ο αριθμός των ασυνόδευτων που φιλοξενούνται σε αντίστοιχες δομές είναι 687.

Ερχόμαστε τώρα στον αριθμό αυτών (πολίτες τρίτων χωρών) με άδειες διαμονής, με άδειες διαμονής προς ανανέωση και με εκκρεμή αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής με ημερομηνία 2/2/2021 και συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση στον κ. Μπογδάνο. Στην πρώτη κατηγορία αυτοί ανέρχονται σε 85.588 άτομα, στη δεύτερη κατηγορία σε περίπου 10.000 άτομα και στην τρίτη κατηγορία σε 7.387. Σύνολο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Μετανάστευσης, 102.975. Ωραίο ανέκδοτο! Ξέρετε και άλλα;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Παλλήνη: 80χρονος εισέβαλε στην Πολεοδομία και «έλουσε» με ύποπτο υγρό υπαλλήλους!

ΥΓ.: Εκατόν ογδόντα οκτώ (188) διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» (21,3% του συνόλου αυτών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και 11,6% του συνόλου του Δήμου Αθηναίων) με 903 «μουσαφιραίους» (21,5% του συνόλου αυτών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και 12,1% του συνόλου του Δήμου Αθηναίων) βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βικτωρίας. Από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» στον Δήμο Αθηναίων, περίπου το 54% βρίσκεται στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα και από τους ωφελούμενους «μουσαφιραίους» στον Δήμο Αθηναίων περίπου το 56% βρίσκεται στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Ψέματα και για τις αφίξεις από τα νησιά τη διετία 2019-2020

Και τώρα το μεγαλύτερο ψέμα: Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μηταράκη στον κ. Μπογδάνο (5/3/2021), οι συνολικές μεταφορές αιτούντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 37.153 τη διετία 2019-2020. Για το έτος 2019, 21.504 άτομα και 15.649 για το έτος 2020.

Μα το ίδιο το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο επίσημο ετήσιο ενημερωτικό σημείωμα 2020 αναφέρει: «Oι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα για όλο το 2020 ανήλθαν σε 33.617. Επισημαίνεται ότι για το σύνολο του 2019 οι μεταφορές είχαν ανέλθει στις 21.504». Δηλαδή, συνολικά στη διετία, 55.121. Προσέξτε ότι ο αριθμός 21.504 για το 2019 παραμένει σταθερός. Οχι μόνον «εξαφανίζει» στην απάντηση 17.968 άτομα που μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά αποκρύπτει και την αύξηση της τάξης του 56% από το 2019 στο 2020!

Το στοιχείο της μεταφοράς στον Δήμο Αθηναίων συνολικά 262 ατόμων κατά τη διετία 2019-2020 είναι ανάξιο σχολιασμού. Ακόμη και οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες δεν το πιστεύουν.

Δημοφιλείς ειδήσεις  1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Όσο για τις ΜΚΟ που αναφέρονται στην απάντηση, θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάτι: Γιατί θα πρέπει να υπάρχει δραστηριοποίηση ΜΚΟ στο κέντρο της πόλης; Είμαστε καταυλισμός ή ΚΥΤ; Δεύτερον, δεν βλέπουμε κάποιες πολύ γνωστές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκ των πραγμάτων στο κατάπτυστο «ESTIA». Δεν θα έπρεπε να αποβληθούν τουλάχιστον από το πρόγραμμα, εφόσον δεν είναι εγγεγραμμένες;

Η ανθελληνική στρατηγική των Μητσοτάκη – Μηταράκη για τον εξισλαμισμό και τον εποικισμό της χώρας καλά κρατεί. Έχετε χάσει την μπάλα και ψεύδεστε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια αποτυχία με τον κορωνοϊό, παραδέχτηκε δημόσια ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον πιλότο ελικοπτέρου της που πετά ενώ φέρεται να...

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που...

Σκληρές εικόνες από τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο – Άγνωστος ο αριθμός των...

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες από το ναυάγιο των Κυθήρων όπου 95 άνθρωποι...

1ο Παιδικό Φεστιβάλ: «Μαζί… και στο Παιχνίδι!» από το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!»...

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της καταστροφική διαχείρισης της πανδημίας της...

«Δεν ποδοπάτησα εγώ το γατάκι» λέει ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς

Αρνείται ότι είναι εκείνος που καταγράφηκε σε βίντεο να σκοτώνει ποδοπατώντας ένα μικρό γατάκι...

Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Νίκαια – Γείτονας έσωσε 66χρονη από τα «νύχια» του συζύγου της!

Δολοφονικό αμόκ έπιασε, ως φαίνεται, έναν 70χρονο άνδρα, σήμερα το πρωί στη Νίκαια, καθώς...

Τρίκαλα: Γνωστός δικηγόρος της πόλης ο 50χρονος που διαμελίστηκε από αμαξοστοιχία

Στη θλίψη βυθίστηκε η πόλη των Τρικάλων, με το που έγινε γνωστό ότι ο...

Παλλήνη: 80χρονος εισέβαλε στην Πολεοδομία και «έλουσε» με ύποπτο υγρό υπαλλήλους!

Επίθεση σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη, εξαπέλυσε ένας 80χρονος άνδρας, ο...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή 3D απεικόνιση σου δείχνει αν έχεις κερδίσειΈνα νέο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ, ...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση ότι μια 44χρονη γυναίκα εντοπίστηκε...

Χαμός στο Twitter με την γέφυρα της Πέτρου Ράλλη που θυμίζει Νέα Υόρκη!

Η αναβάθμιση του φωτισμού της γέφυρας της Πέτρου Ράλλη και η σύγκρισή της με...

Νεκρός 22χρονος σε φρικτό τροχαίο στη Μύκονο – Διαμελίστηκε το κεφάλι του

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος εργαζόμενος στη Μύκονο, το πρωί...

Αυτά τα επιδόματα «χάνονται» λόγω αντικειμενικών αξιών

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Διερχόμενο τρένο παρέσυρε και διαμέλισε άνδρα στα Τρίκαλα

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στα Τρίκαλα, με έναν άνδρα να χάνει τη...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση...

Πύρρος Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο αριστοκράτης σύντροφος της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αν και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους στην...

«Θερμό επεισόδιο» Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα!

Η στιχομυθία των δύο ηγετών - Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε το «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» και τόνισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «ενοχλήθηκε» από την ομιλία του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ