«Κεραυνοί» από Παπαγγελόπουλο-Πεπόνη για όσους παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης

Τι αναφέρουν για το σκάνδαλο Novartis

Must Read

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δημοσίευσε άρθρο του στο νέο περιοδικό «Δικαστικό Ρεπορτάζ», με μερικές επισημάνσεις τόσο για τη δίωξη που του έχει ασκηθεί από τη Βουλή όσο και για το ίδιο το σκάνδαλο Novartis.

«Στην πραγματικότητα είμαι το θύμα της μεγαλύτερης απόπειρας απάτης από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Δεν είμαι το μοναδικό θύμα. Θύματα είναι και οι Έλληνες πολίτες. Δράστες είναι μερικοί διεφθαρμένοι πολιτικοί και φαύλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν με ψεύδη και παραλογισμούς να παραστήσουν – εμφανίσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, καθώς και μερικά ακόμη μεγάλα σκάνδαλα ως δήθεν σκευωρίες. Εκούσιοι ή ακούσιοι συνεργάτες τους οι σημερινές ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες επέλεξαν αυτοκτονικά να καλύψουν τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες στελεχών τους για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων και ισορροπιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, ο οποίος υπενθυμίζει ακόμη πως:

  1. Σε όλον τον πλανήτη οι υποθέσεις της Novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ κ.λπ. αποτελούν μεγάλα σκάνδαλα, ενώ στη Γερμανία και στη Γαλλία καταβλήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ ως οφειλόμενοι διαφυγόντες φόροι. Από την άλλη, στην Ελλάδα τα μετέτρεψαν σε σκευωρία του Παπαγγελόπουλου.
  2. Στις ΗΠΑ η Novartis παραδέχθηκε ότι δωροδοκούσε Έλληνες πολιτικούς και συμφώνησε να καταβάλει 310.000.000 δολάρια.
  3. Το ΝΣΚ γνωμοδότησε ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούται αποζημιώσεως και για ηθική βλάβη.

Λίγο νωρίτερα, με ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο νομικά λόγο και χωρίς άσκοπες και
αποπροσανατολιστικές κραυγές, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γρηγόριος
Πεπόνης τοποθετήθηκε με άρθρο του στο σάιτ dikastiko.gr σε σχέση με την ανακριτική διαδικασία που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή και ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, κατακευρανώνοντας τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πεπόνη αφορά ενδεχομένως την παρέμβαση που είχε κάνει επί του θέματος μέσω αρθρογραφίας ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο της. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πρόσφατο βιβλίο του ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση Novartis, είχε ευχαριστήσει τον κ. Σανιδά για τη βοήθειά του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This