29/9/2022

Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων: «Παρωδία αθέτησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων της κυβέρνησης»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την επίταξη των ενοικίων μας»

Η ομάδα ανεξάρτητων ιδιοκτητών ακινήτων «Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων» με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, διαμαρτύρεται για αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και χαρακτηρίζει τις υποσχέσεις που έχει λάβει «παρωδία».

Σύμφωνα με το Κίνημα, αρκετά μέλη του δεν έχουν λάβει ακόμα την αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, αλλά σε πολυάριθμες περιπτώσεις, ούτε καν των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η αποζημίωση ενοικίων των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, «θα συμψηφιζόταν με τις βεβαιωμένες οφειλές μας, κάτι το οποίο για πολλούς από εμάς, στην πράξη, είτε δε συνέβη ποτέ είτε οι συμψηφισμοί δεν έγιναν στα ορθά ποσά».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Παραμένουμε ανυπεράσπιστοι θεατές, σε μια παρωδία αθέτησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων της κυβέρνησης και χωρίς κανένα μέσο και δυνατότητα να καταγγείλουμε την αδικία σε βάρος μας και να λάβουμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που μας καίνε».

Η σχετική επιστολή:

Προς:
Το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γεώργιο
Κοινοποίηση σε:
Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο
Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο,

Αξιότιμε κύριε Πιτσιλή,
Ως εκμισθωτές ακινήτων, που εδώ και ένα χρόνο λαμβάνουμε τα μισθώματά μας μειωμένα από 40% έως 100%, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε προσωπικά, τη δυσαρέσκεια και την απόγνωσή μας, διότι έως σήμερα, παρά την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την ΑΑΔΕ και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση για τα διαφυγόντα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 αλλά σε πολυάριθμες περιπτώσεις ούτε καν των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

Οι περισσότεροι από εμάς, επιβιώνουμε χάρη στα ενοίκια που λαμβάνουμε τα οποία μας είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση, την αξιοπρέπειά μας αλλά και για να πληρώνουμε εμπρόθεσμα τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος αλλά και ο φόρος ΕΝΦΙΑ. Κι εμείς οι εκμισθωτές, στη συγκυρία της πανδημίας, εργαζόμαστε ή είμαστε ιδιοκτήτες σε επιχειρήσεις πληττόμενες ή σε αναστολή, επίσης ενοικιάζουμε τα σπίτια που κατοικούμε και δεν είμαστε στην πλειονότητά μας μεγαλοϊδιοκτήτες αλλά τυπικοί εκπρόσωποι της μικροαστικής και μεσοαστικής τάξης.

Η αποζημίωση ενοικίων των μηνών Μαρτίου – Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, θα συμψηφιζόταν με τις βεβαιωμένες οφειλές μας, κάτι το οποίο για πολλούς από εμάς, στην πράξη, είτε δε συνέβη ποτέ είτε οι συμψηφισμοί δεν έγιναν στα ορθά ποσά. Το Νοέμβριο όταν ανακοινώθηκε νέα μείωση στα ενοίκια, ανακουφιστήκαμε προσωρινά, όταν ενημερωθήκαμε ότι την αποζημίωση θα τη λαμβάναμε σαν ποσό κατατεθειμένο στο λογαριασμό Τραπέζης και όχι συμψηφιστικά με τις βεβαιωμένες οφειλές μας και επίσης ανακουφιστήκαμε με τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων ότι τα ποσά του Νοεμβρίου θα πιστώνονταν εντός του Ιανουαρίου 2021.

Έκτοτε παραμένουμε ανυπεράσπιστοι θεατές, σε μια παρωδία αθέτησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων της κυβέρνησης και χωρίς κανένα μέσο και δυνατότητα να καταγγείλουμε την αδικία σε βάρος μας και να λάβουμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που μας καίνε:

  • Πότε επιτέλους θα πάρουμε τα χρήματά μας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δεν αρκούμαστε πλέον σε άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κάθε μήνα ακούμε και μια καινούρια προθεσμία, πότε ότι θα έχουμε αποζημιωθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου, πότε έως τα μέσα Φεβρουαρίου και το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα στο λογαριασμό μας. Διαβάζουμε ανυπόστατα δημοσιεύματα, ότι εμείς οι εκμισθωτές έχουμε ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ για λάθη και παραλείψεις στις Δηλώσεις Covid ενώ η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι ορθές Δηλώσεις COVID, στην πλειονότητά τους ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί.
  • Πότε θα γίνουν οι διορθωτικοί συμψηφισμοί για τα μισθώματα Μαρτίου-Οκτωβρίου. Είναι απαράδεκτο ένα χρόνο μετά να μην έχει διορθωθεί η αδικία σε βάρος των εκμισθωτών ακινήτων.
  • Έως πότε αυθαίρετα θα μας επιτάσσετε τιμωρητικά τα ενοίκια που εισπράττουμε από τη δική μας περιουσία, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά επιβεβαρυμένη από φόρους στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε, εμείς οι ιδιοκτήτες, τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που ανέκυψαν στην πανδημία. Δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε. Είμαστε απλοί πολίτες και όχι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Γιατί δε διορθώνετε την κατάφορη αδικία της μη αποζημίωσης ενοικίων στις περιπτώσεις υπεκμίσθωσης των ακινήτων μας.
  • Πώς μπορεί το κράτος να απαιτεί από τους πολίτες του φορολογική συμμόρφωση όταν το ίδιο το κράτος τη δύσκολη στιγμή αποδεικνύεται κακοπληρωτής.

Η απόγνωσή μας είναι άνευ ορίων. Οι περισσότεροι από εμάς πριν φτάσουμε στο σημείο απελπισίας να σας απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας, έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να λάβουμε μια αξιόπιστη και συγκεκριμένη απάντηση, έχουμε τηλεφωνήσει στο αρμόδιο τμήμα της ΑΑΔΕ, έχουμε απευθύνει γραπτά ερωτήματα μέσω του Taxis, έχουμε τηλεφωνήσει χιλιάδες φορές στις ΔΟΥ που υπαγόμαστε και τους λογιστές μας, έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε πληροφορία και είμαστε ακόμα εδώ και περιμένουμε σαν επαίτες, την ελεημοσύνη των δικών μας χρημάτων που μας επιτάξατε χωρίς τη συναίνεσή μας. Διευκολύνατε μονομερώς τα πληττόμενα και σε αναστολή φυσικά και νομικά πρόσωπα χωρίς αντίστοιχη μέριμνα όμως για τους ιδιοκτήτες .

Κατανοούμε σε μεγάλο βαθμό τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος, λόγω της πανδημίας, αυτό όμως που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλέον είναι η ασυνέπεια και ο καταιγισμός παραπληροφόρησης σχετικά με το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεών μας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από την ΑΑΔΕ στα ερωτήματα που απευθύναμε, ήταν ασαφείς και αόριστες. Η Δημόσια Διοίκηση, όπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, οφείλει να δίνει απαντήσεις σαφείς και συγκεκριμένες στον πολίτη σχετικά με τα αιτήματα που υποβάλει. Έτσι και εμείς τώρα σας ζητούμε να μας απαντήσετε ξεκάθαρα στα παραπάνω ερωτήματα γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την επίταξη των ενοικίων μας. Να σημειώσουμε τέλος ότι η παρούσα επιστολή δεν έχει απολύτως καμία πολιτική χροιά ή σκοπιμότητα.
Με εκτίμηση,
«ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Ντροπή σου πεινούν οι συνάδελφοί σου» - «Θερμή» υποδοχή στη Μίνα Γκάγκα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατρός στον Βόλο κοιμάται στον δρόμο και ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια

Εξαθλιωμένος από την πείνα, με μοναδική περιουσία της κουβέρτες του, ένας 60χρονος γιατρός περιφέρεται...

Νέο μίνι αντάρτικο στη ΝΔ: Η Πιπιλή διαφωνεί με Μπακογιάννη, Μαξίμου για τα τραπεζοκαθίσματα

Άλλο ένα κρούσμα απειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και μάλιστα για ήσσονος σημασίας...

Σε συναγερμό οι αρχές στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για διαρροή δύσοσμου υγρού

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για διαρροή αγνώστου τύπου υγρού, κατόπιν...

«Ντροπή σου πεινούν οι συνάδελφοί σου» – «Θερμή» υποδοχή στη Μίνα Γκάγκα

Mε «θερμό» τρόπο υποδέχτηκαν τη Μίνα Γκάγκα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υγειονομικοί που έχουν...

Τσάπας: «Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι σαν πυροβολισμός στο κεφάλι εξ επαφής»

Καταπέλτης ήταν ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και ο εντατικολόγος του...

«Καρφιά» Λύτρα για την «τιμωρία» του Μαξίμου μετά την έρευνα-«κόλαφο»

Mε αναρτήσεις του στο Twitter o επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου...

Σοκ με 50χρονο: Έκανε δεξιά στη ΛΕΑ στην Αθηνών-Λαμίας και πέθανε στο τιμόνι!

Μια ακόμη τραγωδία ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των ξαφνικών θανάτων στη χώρα...

Δίνουν τίτλους κυριότητας σε καταπατητές του Δημοσίου!

Δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων κτήσης θα έχουν όσοι εκμεταλλεύονται την έκταση για τουλάχιστον 40 χρόνια με έτος βάσης το 1980 

Νέο αιματηρό σκηνικό μεταξύ ανηλίκων: 15χρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο!

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου που είχαν λόγω προσωπικών διαφόρων

Γλίτωσε από θαύμα το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από ΙΧ!

Η κατάσταση της υγείας της μικρής δεν εμπνέει ανησυχία

Συμφωνία με τη γαλλική TotalEnergies για πεντάμηνη προμήθεια LNG

Συμφωνία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την γαλλική TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου...

Αποσωληνώθηκε το βρέφος που κακοποίησε ο πα-τέρας του!

Πιθανότατα να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο

Κόλαφος κατά της Κυβέρνησης ο καθηγητής Γεροτζιάφας: «Η μελέτη Λύτρα αποδεικνύει το αυτονόητο»

Οι τρεις ευθύνες των κυβερνώντων – «Στην Ελλάδα  συντελείται (ακόμη) ένα έγκλημα κατά της υγείας του λαού»

Ανατροπή στο θρίλερ της 48χρονης αγνοούμενης: Η υπόθεση πάει και στο τμήμα Ανθρωποκτονιών!

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 35χρονης: Κατέρρευσε μπροστά στο δίχρονο παιδί της!

Μια καθηγήτρια ιατρικής που διορίστηκε από την οικογένεια της 35χρονης Ε.Μ. από τη Ρόδο,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό: Τέλος ανοχής για όσους χρωστούν!

Μπαίνει χρονικό όριο παραμονής στην καθολική

Εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου έκανε επαναπροσδιορισμό φύλου και έγινε αγόρι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε σήμερα στην εκπομπή "Το...

Μυστήριο με τον εξαφανισμένο 25χρονο: Βρέθηκε καμένος από τη μέση και κάτω!

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του κλειδωμένο και μετέπειτα ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός και απανθρακωμένος

Αυτό είναι το παλικάρι που διαμελίστηκε σε ρομποτικό κάδο σκουπιδιών – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Τον περασμένο Μάϊο η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης «πάγωσε» στο άκουσμα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ