Πέμπτη 29/7/2021

Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ (video)

Για να δούμε...

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ σε δικαιούχους για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, ή tablet, θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

«Τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές για το voucher των 200 ευρώ, το οποίο αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου», είπε η Υπουργός και όλοι αναμένουν πλέον να δουν αν όντως θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία, ή θα τη φάει η… μαρμάγκα, όπως έγινε και με τις μάσκες στα σχολεία, που δεν δόθηκαν ακόμα (οι σωστές, όχι τα αλεξίπτωτα).

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα. Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Με αυτόν τον κωδικό θα μπορεί, είτε να τον αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, είτε να τον εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Στην κατηγορία των δικαιούχων είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η κ.Κεραμέως σχολίασε ότι δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς. Όπως είπε, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο (αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάτι, εκτός του ότι τότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές), για να «επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης», ενώ ξεκαθάρισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι έχει προτεραιοποιηθεί για όσους διδάσκουν στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ