Ανοιχτοί σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, οι μητροπολιτικοί ναοί με αυστηρά μέτρα

Must Read

Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, οι μητροπολιτικοί ναοί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, κατά τη διάρκειας της ενημέρωσης, ανακοίνωσε πως ανοίγουν με πολύ αυστηρά μέτρα οι μητροπολιτικοί ναοί για τους τρεις μεγάλους εορτασμούς:

  • την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου
  • τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και
  • τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Στους μητροπολιτικούς ναούς θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ και με όριο τους 20 πιστούς και οι κληρικοί ή οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test για κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι «λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού όρισε όπως κατά την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις. Στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν μόνον δύο Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες: ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, καθώς και δύο ιερείς και διάκονοι. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας».

Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση «προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί τμήμα του “Συνοδικού της Ορθοδοξίας” κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των ιερών εικόνων».

To «παρών» στη Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών θα δώσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This