Μείζον θέμα στη Δικαιοσύνη: Μηνυτήρια αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη

Το βιογραφικό του κ. Αγγελή είναι βαρύ και πλήρες κατηγοριών εναντίον δικαστικών λειτουργών

Must Read

Άλλη μία πληγή στην εικόνα της Δικαιοσύνης αποτελεί η πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής κατά του συναδέλφου του, Λάμπρου Σοφουλάκη, στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την αναφορά κοινοποίησε και στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με βάση το σενάριο της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Αγγελής, στη μηνυτήρια αναφορά του, καταφέρεται κατά του κ. Σοφουλάκη σε σχέση με το αθωωτικό πόρισμα που εξέδωσε για την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας πως μέσω αυτού εκτέθηκε ο ίδιος σε κίνδυνο ποινικής δίωξης.

Ο κ. Αγγελής ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, πως ο συνάδελφός του «αλλοίωσε τα αποδεικτικά στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, νόθευσε έγγραφα, απέκρυψε στοιχεία, με την παράλειψη – μη συλλογή και αγνόηση στοιχείων που ευνοούν τους υπόπτους, με την αναγραφή στο πόρισμά του ανύπαρκτων και ψευδών στοιχείων, με τρόπο “μονόπλευρο”». Του αποδίδει, εν ολίγοις, την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η νέα αναφορά του κ. Αγγελή έχει εξοργίσει τους εισαγγελείς, ακόμη και αυτούς που διατηρούν εξαιρετικά φιλικό κλίμα μαζί του.

Σε αυτό προφανώς έχει παίξει καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αγγελής καταφέρεται εναντίον συναδέλφου του. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει καταθέσει αναφορές κατά της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αλλά και κατά των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη και Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το ίδιο έχει πράξει και κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, κατά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατά των επίκουρων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη και, φυσικά, κατά της κυρίας Τουλουπάκη. Ταυτόχρονα, έχει κατηγορήσει την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αλλά και την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου για ψευδορκία, ενώ έχει αφήσει αιχμές για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κατά των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου και Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Αιχμές για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους έχει αφήσει και για τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και Βασιλική Θεοδώρου, αλλά ακόμη και για τον νυν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει προσβάλει ακόμη και τα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια, αφήνοντας σκοτεινές σκιές για τις εκλογές προϊσταμένων.

Προφανώς, το βιογραφικό του κ. Αγγελή είναι βαρύ και πλήρες κατηγοριών εναντίον δικαστικών λειτουργών. Επίσης, είναι εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός πως ο κ. Αγγελής θυμήθηκε να κάνει αναφορά κατά του κ. Σοφουλάκη περίπου οκτώ μήνες αφότου ο κ. Σοφουλάκης κατέθεσε το πόρισμά του. Όπως περίεργη είναι και η μεταβίβαση της αναφοράς στην κυρία Αλεβιζοπούλου, καθώς με αυτόν τον τρόπο μοιάζει να θέλει να επηρεάσει την κρίση της. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι σχεδόν παρακμιακό φαινόμενο να μηνύεται ένας εισαγγελέας για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, εδώ προκύπτει μείζον θεσμικό θέμα, καθώς προσβάλλονται το κύρος του Αρείου Πάγου αλλά και η εικόνα της Δικαιοσύνης συνολικά. Έχουν κάποια βάση οι κατηγορίες που με τόση ευκολία αλλά και εδραία πεποίθηση εκτοξεύει ο κ. Αγγελής;

Η κοινωνία βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, εξαιτίας των εξαιρετικά κρίσιμων συνθηκών που έχουν δημιουργήσει τα μέτρα για την πανδημία. Και η πληγωμένη εικόνα της Δικαιοσύνης και οι αιχμές για κατάχρηση εξουσίας των λειτουργών της μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική ένταση. Η ανάγκη άμεσης περαίωσης της υπόθεσης μοιάζει κάτι παραπάνω από επιτακτική!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This