Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης!

Must Read

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα, Δευτέρα κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, ωστόσο από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένονται σταδιακά να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, αναμένονται χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στα βόρεια από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Αρχικά στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This