Δευτέρα 2/8/2021

Πανό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η σημαία των Κολοκοτρωναίων και του Εμμανουήλ Παππά στους ιστούς του δημαρχείου

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά…». Με αυτή την ιστορική δράση του Ρήγα Φεραίου «ντύθηκε» το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Επίσης, στους ιστούς του δημαρχείου αναρτήθηκαν δύο σημαίες της Επανάστασης του 1821. Πρόκειται για τη σημαία των Κολοκοτρωναίων και τη σημαία του Εμμανουήλ Παππά.

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που η χώρα μας ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία. Διακόσια χρόνια δημιουργίας, διακόσια χρόνια με δυσκολίες, αλλά διακόσια χρόνια με επιτυχίες. Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια, για να δημιουργήσουν την Ελλάδα μας, για να φτάσουμε εδώ όπου βρισκόμαστε σήμερα. Και στη σκέψη όλων αυτών μπροστά σε κάθε δυσκολία μένουμε ενωμένοι. Μένουμε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι αυτών των ανθρώπων, αυτών των άξιων Ελλήνων που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, στην επιφάνεια του Λευκού Πύργου, του συμβόλου της πόλης, θα αποτυπωθούν τρισδιάστατα η ημερομηνία, το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 και η εικόνα του Έλληνα Αγωνιστή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ