Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Να ‘τανε το ‘21…

Το όραμα που μπορεί να ενώσει, να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει το εντός και εκτός συνόρων έθνος είναι η Επανελλήνιση

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Εμείς οι Έλληνες, ό,τι κι αν κάνουμε φαινόμαστε. Είμαστε ορατοί από μακριά και φτάσαμε ψηλά επειδή πατήσαμε πάνω σε ώμους γιγάντων. Οι πρόγονοί μας προσέγγισαν δυσθεώρητα ύψη πολεμικής αρετής, αυτοθυσίας, καλλιέργειας, αυτοσυνειδησίας και αντίληψης για τον ρόλο του Θεού στα ανθρώπινα πράγματα.

Το 1821 είχε όλα τα παραπάνω αλλά κι ακόμα ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, που ο λαός μας το νιώθει, είναι χαραγμένο εντός του, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί «εργαστηριακά»: το θαύμα, η θεία παρέμβαση που γκρέμισε τους τοίχους του οθωμανικού δεσμωτηρίου και επέτρεψε στο υπόδουλο έθνος μας να αποδράσει, να φτιάξει κράτος, να ορίσει μόνο του τα δικά του πράγματα.

Η μελέτη της Ιστορίας μάς έχει διδάξει ότι το 1821 ήταν μια εθνική και θρησκευτική επανάσταση, που είχε ως στόχο την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία εθνικού κράτους. Οι πένητες πρόγονοί μας με την πίστη στον Χριστό, την ατσάλινη θέληση και την ορμή τους κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: όχι μόνο απελευθερώθηκε η Ελλάδα, αλλά το δικό μας κράτος ήταν το πρώτο εθνικό κράτος στην Ευρώπη! Επιπλέον, καταφέραμε να πάρουμε πίσω το όνομά μας έπειτα από περίπου δύο χιλιετίες!

Το μετεπαναστατικό κράτος έλαβε το ιερό όνομα «Ελλάς». Κάτι που φάνταζε εξωπραγματικό επί αιώνες, το να μας αποδοθεί η μόνη αληθής ονομασία τόπου και λαού, έγινε εφικτό για έναν λόγο: μόνο Έλληνες μπορούν να κάνουν τέτοια θαύματα, που αντηχούν στους αιώνες και δεν στηρίζονται στις ισορροπίες των υλικών δυνάμεων.

Να μη ρίξουμε κάτω τη σκυτάλη. Να μην κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς. Να την αποδεχτούμε και να αποφασίσουμε να την κρατήσουμε και να τη μεγαλώσουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτίνουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στον Αγώνα των παλικαριών, που μας έδωσαν το δικαίωμα να βρισκόμαστε στον χάρτη των ζώντων και δρώντων εθνών με το δικό μας έδαφος, κράτος και το δικαίωμα να ορίζουμε τα του οίκου μας.

Το όραμα που μπορεί να ενώσει, να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει το εντός και εκτός συνόρων έθνος είναι η Επανελλήνιση, υλική και πνευματική, οικονομική και πολιτική. Να ελευθερώσουμε με το σπαθί του δικαίου και τη φωτιά της πίστης μας στον Χριστό και την πατρίδα ελληνικές εστίες που βρίσκονται υπό την κατοχή της βαρβαρότητας.

Απελευθέρωση είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες της άγνοιας, της αγραμματοσύνης, της χυδαιότητας, της ξενομανίας και -πάνω απ’ όλα- του εθνομηδενισμού, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικότητα χωρίς την ελληνική γλώσσα.

Οι γενιές της εκπαιδευτικής ισοπέδωσης προς τα κάτω, οι νέοι που βομβαρδίστηκαν με εικόνες και ήχους, οι οποίοι παραπέμπουν σε μαζοποιημένα, ημιζωώδη μοντέλα συμπεριφοράς με λεξιλόγιο 500 λέξεων, κινήσεις και ντύσιμο που μαϊμουδίζουν τα αντίστοιχα στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες, δεν θα μπορέσουν να βρεθούν σε θέση να ανταγωνιστούν, ως Ελληνες, συνομηλίκους τους στον διεθνή στίβο της Παιδείας, της αγοράς, της οικονομίας, του πολιτισμού.

Η επανελλήνιση στη γλώσσα και γενικότερα στην Παιδεία μας (και ως Παιδεία δεν εννοείται μόνο η δημόσια εκπαίδευση) δεν πρόκειται να αρχίσει από το κράτος και την πολιτική τάξη. Η πολιτική τάξη βρίσκεται απέναντι, όχι δίπλα στις ανάγκες του έθνους. Τις παρελθούσες δεκαετίες οι υπεραμειβόμενοι πολιτικοί διαχειριζόμενοι τα ελληνικά πράγματα μείωσαν τον πληθυσμό, χρεοκόπησαν τη χώρα, οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες στο εξωτερικό για το μεροκάματο και επιδοτούν αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς για να εποικίσουν την πατρίδα.

Οι πολιτικοί επέβαλαν με νόμο τον απεμπλουτισμό των ελληνικών με την κατάργηση της καθαρεύουσας, του πολυτονικού συστήματος και διάφορων γραμματικών τύπων. Η επανελλήνιση στην γλώσσα μας πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, από την οικογένεια, από τον προσωπικό κύκλο μας.

Επανελλήνιση σημαίνει ενθάρρυνση των Ελλήνων να παραμείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν οικογένειες, να ακμάσουν οικονομικά και πνευματικά, να δημιουργήσουν πολιτισμό και να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους προγόνους. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μίσθαρνα όργανα της ξενοκρατίας, που υπερφορολογούν τις περιουσίες των Ελλήνων για να τις περάσουν σε ξένα χέρια και ό,τι περισσέψει να το βάλουν στις τσέπες τους. Ο σεβασμός στη ιδιωτική περιουσία εγγυάται τη δημιουργία στιβαρού και λειτουργικού κράτους.

Επανελλήνιση, φυσικά, σημαίνει πανίσχυρες Ενοπλες Δυνάμεις, με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, πολλά εκ των οποίων θα είναι ελληνικής κατασκευής, και επανδρωμένες με στελέχη καταρτισμένα και αποφασισμένα να πράξουν το καθήκον τους. Γι’ αυτό δεν αρκούν οι εξοπλισμοί, αλλά απαιτείται επαναδιατύπωση των συλλογικών επιδιώξεων και της επίσημης ιδεολογίας. Στόχος του κράτους δεν είναι η εξυπηρέτηση, γενικά και αόριστα, του «ανθρώπου», αλλά η επιβίωση του Ελληνισμού – και σ’ αυτό ο Στρατός και οι υπόλοιποι θεσμοί-πυλώνες της παραδοσιακής ιδεολογίας (Εκκλησία, Σώματα Ασφαλείας, Δημόσια Εκπαίδευση) πρέπει να πρωταγωνιστήσουν.

Η αιχμή του ελληνικού δόρατος για την εφόρμηση προς το μέλλον και η ασπίδα για την υπεράσπιση της πατρίδας από τον Τούρκο θα είναι η τεχνολογία. Σήμερα, όσο υψηλό κι αν είναι το ηθικό, όσο μεγάλη κ αν είναι η ποιοτική διαφορά του ανθρώπινου δυναμικού, οι πολεμικές αναμετρήσεις κρίνονται στην τεχνολογική -και όχι στην ποσοτική- ισορροπία δυνάμεων. Εκεί πρέπει να στοχεύσουν οι υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και η επιστημονική – ακαδημαϊκή κοινότητα, αν θέλουν να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τον υπάρχοντα μέσο όρο. Το τεχνολογικό ράλι είναι διαρκές και σε αυτό δεν συγχωρούνται καθυστερήσεις και λάθη.

Έτσι μόνο μπορούμε να τιμήσουμε τις ηρωίδες και τους ήρωες του 1821: με πατριωτική φλόγα, καθαρή καρδιά, μεγαλοφροσύνη, πρακτικό πνεύμα και σχέδιο να καταφέρουμε περισσότερα και καλύτερα απ’ όσα ανεκτίμητα μπόρεσαν εκείνοι.

Ζήτω το αθάνατο ελληνικό έθνος! Δόξα και τιμή στους Αγωνιστές της Εθνεγερσίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αγέλη αγριογούρουνων

Ένα απίστευτο τροχαίο συνέβη στο Σαραντάπορο Λάρισας, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης συγκρούστηκε με...

Μετεωρολόγοι σε «κόντρα» για τον Φεβρουάριο: «Έρχονται χιόνια και στα πεδινά» – «Είναι νωρίς...

Όλα τα 'χαμε, οι κόντρες ανάμεσα σε μετεωρολόγους για το πόσο και τι... είδους...

Σαντορίνη: Βρετανός γεωφυσικός προειδοποιεί για πιθανό καταστροφικό «ξύπνημα» υποθαλάσσιου ηφαίστειου!

Σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο αποτελεί το ενεργό...

Κτηνωδία στο Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο

Αδίστακτοι σκότωσαν δύο σπάνια είδη ορνιθοπανίδας και μάλιστα μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000...

Χειροπέδες σε δύο 24χρονες Βραζιλιάνες που πιάστηκαν με σχεδόν 14 κιλά κοκαΐνη πάνω τους

Μια σημαντική ποσότητα κοκαΐνης προσπάθησαν να περάσουν στα κρυφά δύο 24χρονες κοπέλες από τη...

Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος και μέλη της επιτροπής

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και...

Παραλίγο τραγωδία στις Λιβανάτες, όταν δυο εργάτες εγκλωβίστηκαν σε φρεάτιο

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όταν δυο εργάτες εγκλωβίστηκαν σε φρεάτιο,...

Καταγγελία με βίντεο: Οδηγός λεωφορείου έδωσε το τιμόνι σε 15χρονο κορίτσι

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι οδηγός λεωφορείου έδωσε το τιμόνι του οχήματος σε...

Παρανάλωμα του πυρός έγινε αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο στην Πειραιώς, που είχε σταθμεύσει στο ύψος των Πετραλώνων, μόλις...

Κρήτη: 15χρονη προφασίστηκε ότι τη βίασαν, για να «δικαιολογηθεί» που… άργησε να γυρίσει σπίτι!

Την ώρα που τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός τσακώθηκε με τη συνήγορο του Κασιδιάρη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο,...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μαθητές που πέρασαν ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα

Αδιανόητες εικόνες στο Θερμό Αιτωλοακαρνανίας - «Δεν ενημερώθηκε η περιφέρεια», λέει ο δήμαρχος

Ξάνθη: Στην φυλακή ο 62χρονος πα-τέρας που βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 28χρονη κόρη του!

Στην φυλακή θα οδηγηθεί ο 62χρονος πατέρας από την Ξάνθη, ο οποίος κατηγορείται ότι...

Χωρίς ηλεκτρικό για τρεις ώρες την Πέμπτη η Αθήνα

«Χειρόφρενο» θα τραβήξει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος για τρεις ώρες την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου.Συγκεκριμένα,...

Προσοχή! Ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες λοσιόν σώματος της «Παπουτσάνης»

«Κατεβάζει» από τα ράφια όλες τις παρτίδες μιας συγκεκριμένης λοσιόν σώματος (body lotion) της...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Το «έκαψαν» στα γενέθλια του συντρόφου της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Στις 21 Ιανουαρίου, σε κοσμικό κέντρο γιόρτασε τα 90α...

Λάκης Λαζόπουλος: Εν τορτούρ κλειν παντζούρ (Επεισόδιο 5ο)

Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Τετάρτη στις...

NEWSROOM