Τετάρτη 4/8/2021

Λουράντος για self tests: «Ας πάνε στα σούπερ μάρκετ» (video)

Δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης με τα αιτήματα του συλλόγου

Στα… χαρακώματα συνεχίζουν να βρίσκονται φαρμακοποιοί και κυβέρνηση με αφορμή τα self tests και τη διαδικασία με την οποία θα διατίθενται και θα διενεργούνται.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, συνεχίζει το «αντάρτικο» απέναντι στο Μαξίμου και αποκάλυψε την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου να μην παραλάβουν τα self tests οι φαρμακοποιοί, αν δεν υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τα αιτήματα του συλλόγου. Μάλιστα, πρότεινε την πρωτοφανή λύση να διατίθενται τα τεστ στα… σούπερ μάρκετ!

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία. Να τα διαθέσει το κράτος όπου θέλει, να τα κάνει με όποιον τρόπο θέλει, αν δεν μας διευκρινίσει με ποιον τρόπο θα μας τα φέρει και πώς θα τα δώσουμε και αν δεν απαγορεύσει ρητώς να γίνονται μέσα στο φαρμακείο» υποστήριξε μιλώντας στο Kontra και συνέχισε: «Το πλαίσιο πρέπει να καθορίζει την προμήθεια από τα φαρμακεία αυτών των τεστ, με ποιον τρόπο θα γίνονται και τη διανομή τους στους πολίτες, ειδάλλως εμείς δεν παραλαμβάνουμε τίποτα». Στην ερώτηση πού θα διατίθενται τα τεστ, αν όχι στα φαρμακεία, o Κωνσταντίνος Λουράντος απάντησε: «Ας πάνε στα σούπερ μάρκετ»!

«Οχι» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής

Τη σκυτάλη από τον κ. Λουράντο πήρε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ανακοίνωσή του: «Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των τεστ, τώρα πια που η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική, λόγω της δικής της αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας». Και προσθέτει: «Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση τα άστοχα πυροτεχνήματα περί διενέργειας self tests κατ’ οίκον ή στα φαρμακεία. Ας σταματήσει την υπερπροβολή άστοχων δηλώσεων και την εκστρατεία συκοφάντησης του κλάδου από τα ΜΜΕ, και ας προσπαθήσει να οργανώσει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολύ καιρό: τη διενέργεια τεστ στον πληθυσμό με ορθό και επιστημονικό τρόπο σχεδιασμένο, και όχι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ