Τρίτη 3/8/2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επόμενη ομάδα, αυτή των 65-69 ετών

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι είναι πλέον ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 70-74.

«Για τους περίπου 110.000 πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα κλειστεί ένα ραντεβού για το οποίο θα ενημερωθούν με μήνυμα. Αν αυτό το ραντεβού δεν τους βολεύει θα μπορούν μέσα από την πλατφόρμα να κλείσουν ένα άλλο», είπε ο κ. Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση: «Για τους υπόλοιπους, που υπολογίζονται σε περίπου 430.000, θα πρέπει να κλείσουν εκείνοι το ραντεβού τους, είτε μέσω της πλατφόρμας, στο emvolio.gov.gr, είτε απευθυνόμενοι σε κάποιο ΚΕΠ ή φαρμακείο».

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επόμενη ομάδα, αυτή των 65-69 ετών, ενώ σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως «από τους 250.000 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ήδη οι μισοί έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 60-64 ετών, άνω των 75 ετών, με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ