Παρασκευή 30/7/2021

«Φονική» η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Τριανταφυλλίδης και για την γύρη

Εφιαλτικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ

Αύξηση της θνησιμότητας κατά 60% από την βρετανική μετάλλαξη που κάποιοι είχαν σπεύσει να την χαρακτηρίσουν «λιγότερο επικίνδυνη»!
Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό και ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς αναφορικά με τις μεταλλάξεις.
Ο διακεκριμένος καθηγητής επισήμανε ότι η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που επικρατεί στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 60%, ενώ σύμφωνα με τις μελέτες, καταλυτικό ρόλο στη μετάδοση του ιού παίζει και η γύρη!

Ο καιρός αυτός, οι 10-20 βαθμοί Κελσίου, είναι ιδεώδης για τη διασπορά του ιού. Η ανθοφορία και η γύρη είναι πλέον ένας επιπρόσθετος παράγοντας σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα, αποκάλυψε ο καθηγητής κι εξήγησε: «Σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα-, όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων»

«Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί στην Ευρώπη έχει τουλάχιστον 50% μεταδοτικότητα από τα προηγούμενα στελέχη. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 50% προσεκτικότεροι. Γνωρίζουμε επίσης ποια από τις 8 μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική, άρα όποιος μολύνεται μ’ αυτήν διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Η παραλλαγή αυτή έχει 30% μεγαλύτερη θνησιμότητα. Εργασία που δημοσιεύτηκε προχθές σε ιατρικό περιοδικό βρετανικό αποκαλύπτει ότι η θνησιμότητα είναι πλέον στο 60%»!

Λογικό είναι να έχει σημάνει συναγερμός ειδικά στην Ελλάδα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ