«Φονική» η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Τριανταφυλλίδης και για την γύρη

Εφιαλτικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ

Must Read

Αύξηση της θνησιμότητας κατά 60% από την βρετανική μετάλλαξη που κάποιοι είχαν σπεύσει να την χαρακτηρίσουν «λιγότερο επικίνδυνη»!
Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό και ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς αναφορικά με τις μεταλλάξεις.
Ο διακεκριμένος καθηγητής επισήμανε ότι η θνησιμότητα του βρετανικού στελέχους του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που επικρατεί στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 60%, ενώ σύμφωνα με τις μελέτες, καταλυτικό ρόλο στη μετάδοση του ιού παίζει και η γύρη!

Ο καιρός αυτός, οι 10-20 βαθμοί Κελσίου, είναι ιδεώδης για τη διασπορά του ιού. Η ανθοφορία και η γύρη είναι πλέον ένας επιπρόσθετος παράγοντας σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα, αποκάλυψε ο καθηγητής κι εξήγησε: «Σε 35 χώρες που έγινε έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων -ανάμεσά τους και η Ελλάδα-, όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε αύξηση κρουσμάτων»

«Γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος που επικρατεί στην Ευρώπη έχει τουλάχιστον 50% μεταδοτικότητα από τα προηγούμενα στελέχη. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 50% προσεκτικότεροι. Γνωρίζουμε επίσης ποια από τις 8 μεταλλάξεις του βρετανικού είναι πιο μεταδοτική, άρα όποιος μολύνεται μ’ αυτήν διαδίδει για περισσότερες ημέρες τον ιό» πρόσθεσε και συνέχισε: «Η παραλλαγή αυτή έχει 30% μεγαλύτερη θνησιμότητα. Εργασία που δημοσιεύτηκε προχθές σε ιατρικό περιοδικό βρετανικό αποκαλύπτει ότι η θνησιμότητα είναι πλέον στο 60%»!

Λογικό είναι να έχει σημάνει συναγερμός ειδικά στην Ελλάδα μετά από αυτές τις αποκαλύψεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This