Πέμπτη 13/5/2021

Νότης Μηταράκης: «Στις αρχές Μαΐου ξεκινάει ο εμβολιασμός στις δομές φιλοξενίας από τον ΕΟΔΥ»

Στις Αρχές Μαΐου θα εμβολιαστούν οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Όπως είπε, οι δομές φιλοξενίας δεν αντιμετωπίζουν θέμα νοσηρότητας ή εξάπλωσης του κορωνοϊού, γι’ αυτό υπάλληλοι και διαμένοντες θα εμβολιαστούν με τη σειρά τους, βάσει ηλικίας, όπως και ο γενικός πληθυσμός.

«Μέχρι τώρα, ο εμβολιασμός του πληθυσμού γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς ο αριθμός των ατόμων που με βάση το πρόγραμμα είχαν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, είναι ακόμα μικρός, ενώ η πλειονότητα των διαμενόντων στις δομές είναι άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας» εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό όχι ως ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία, αλλά ως ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα και επανέλαβε την ανάγκη για απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιευμένη πρόταση του European Stability Initiative, άτυπου συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης, για αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «η Συμφωνία θα πρέπει να συμπεριλάβει, και αυτό αφορά και την Βουλγαρία, το να μπορούν να γίνονται επιστροφές και από τα χερσαία σύνορα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί – και σε αυτό είμαστε κάθετοι – θέμα παραμονής στον Έβρο αιτούντων άσυλο».

Τέλος, λίγο πριν από την επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σε Σάμο, Λέσβο και Αθήνα ο υπουργός Μετανάστευσης επαναλαμβάνει ότι για τις νέες κλειστές δομές σε Λέσβο και Χίο αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ