Σταύρος Καφούνης: «Οι έμποροι έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές μας»

Must Read

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι στην Ελλάδα περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Όπως είπε, μετά από 10 χρόνια κρίσης και έναν χρόνο μέσα στην πανδημία, έχουν όλοι εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές τους.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρακολουθούμε αμμέτοχοι άλλες συζητήσεις για το πότε θα γίνει το άνοιγμα. Στις 5/4 έχουμε βάλει ένα όριο, εάν στις 5/4 δεν επαναλειτουργήσει η αγορά με κανόνες ασφάλειας αλλά και με διάρκεια, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσουμε και να αναλύσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοί μου», ανέφερε ο κ. Καφούνης.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επεσήμανε ότι κάτω από το 20% των επιχειρήσεων ασχολούνται με τις πωλήσεις κατ΄αυτόν τον τρόπο. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κανάλι έχει το 17% των εμπορικών επιχειρήσεων» εξήγησε.

«Με το να κρατάμε κλειστούς τους κλάδους, θα έχουμε τεράστιες απώλειες»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθάρισε πως η λύση είναι να δούμε πως θα επαναλειτουργήσουμε σύντομα, με ασφάλεια και χωρίς να αφήσουμε το λιανεμπόριο να είναι αυτό που πληρώνει το μάρμαρο, συμπληρώνοντας πως αν και συγκεκριμένος κλάδος ήταν αυτός «που πατούσαμε εύκολα το κουμπί και τον ανοιγοκλείναμε», τώρα μπορεί να τηρήσει ότι του προταθεί και δεν είναι αυτό που επιδρά στη διασπορά του κορωνοϊού. «Με το να κρατάμε κλειστούς κλάδους, εφόσον δεν βοηθάει τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τεράστιες απώλειες», εξηγεί.

Τέλος, ο κ. Καφούνης τόνισε πως σήμερα, 4-5 καταστήματα στην Ερμού είναι κλειστά με οριστικό λουκέτο. «Αν την επόμενη Δευτέρα επαναλειτουργήσουμε η μεγάλη πλειοψηφία θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν τους στηρίξουμε στοχευμένα, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This