Δευτέρα 26/7/2021

Σταύρος Καφούνης: «Οι έμποροι έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές μας»

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι στην Ελλάδα περιέγραψε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Όπως είπε, μετά από 10 χρόνια κρίσης και έναν χρόνο μέσα στην πανδημία, έχουν όλοι εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές τους.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρακολουθούμε αμμέτοχοι άλλες συζητήσεις για το πότε θα γίνει το άνοιγμα. Στις 5/4 έχουμε βάλει ένα όριο, εάν στις 5/4 δεν επαναλειτουργήσει η αγορά με κανόνες ασφάλειας αλλά και με διάρκεια, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσουμε και να αναλύσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοί μου», ανέφερε ο κ. Καφούνης.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επεσήμανε ότι κάτω από το 20% των επιχειρήσεων ασχολούνται με τις πωλήσεις κατ΄αυτόν τον τρόπο. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κανάλι έχει το 17% των εμπορικών επιχειρήσεων» εξήγησε.

«Με το να κρατάμε κλειστούς τους κλάδους, θα έχουμε τεράστιες απώλειες»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθάρισε πως η λύση είναι να δούμε πως θα επαναλειτουργήσουμε σύντομα, με ασφάλεια και χωρίς να αφήσουμε το λιανεμπόριο να είναι αυτό που πληρώνει το μάρμαρο, συμπληρώνοντας πως αν και συγκεκριμένος κλάδος ήταν αυτός «που πατούσαμε εύκολα το κουμπί και τον ανοιγοκλείναμε», τώρα μπορεί να τηρήσει ότι του προταθεί και δεν είναι αυτό που επιδρά στη διασπορά του κορωνοϊού. «Με το να κρατάμε κλειστούς κλάδους, εφόσον δεν βοηθάει τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τεράστιες απώλειες», εξηγεί.

Τέλος, ο κ. Καφούνης τόνισε πως σήμερα, 4-5 καταστήματα στην Ερμού είναι κλειστά με οριστικό λουκέτο. «Αν την επόμενη Δευτέρα επαναλειτουργήσουμε η μεγάλη πλειοψηφία θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν τους στηρίξουμε στοχευμένα, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ