Κυριακή 25/7/2021

Self tests: 30 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη «χρυσή» προμήθεια των 10 εκατ. κιτ!

Διαδικασίες - εξπρές για την εύρεση του ενός τυχερού που θα (μας) τα μοιράσει

Με την κατάθεση προσφορών από συνολικά 30 ενδιαφερόμενες εταιρείες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της… εξπρές εύρεσης προμηθευτή των 10.000.000 self tests που θα μοιραστούν δωρεάν στους πολίτες.

Ειδικότερα, ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, κατέθεσαν φακέλους προσφορών οι ακόλουθες εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Εξάλλου, με βάση σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τις προδιαγραφές, ως φαίνεται, πληρούν οι προσφορές 7 – 8 εταιρειών, ενώ όλοι οι φάκελοι αναμένεται να προωθηθούν αύριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία που θα ξεχωρίσει μέσω του διαγωνισμού, θα πρέπει να παραδώσει άμεσα τα 10 εκατ. τεμάχια (μέσα σε 7 ημέρες), δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τους στους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Στη φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, «η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προσφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ