Τρίτη 3/8/2021

Προεκλογικά «παιχνίδια» με στόχο την αρπαγή των περιουσιών τους καταγγέλλουν οι Έλληνες της Χειμάρρας!

Λάδωμα ή ξεπούλημα οι μόνοι τρόποι να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ – Ομονοίας Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα Φρέντι Μπελέρη, με θέμα της συζήτησης τις εκλογές στην Αλβανία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις μία ημέρα πριν η Ομόνοια κατήγγειλε προεκλογικά παιχνίδια γύρω από το περιουσιακό εις βάρος των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, με σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιών. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η ομογενειακή οργάνωση σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει παιχνίδια από τον διευθυντή της υπηρεσίας κτηματολογίου στη Χειμάρρα, που ως στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο μόνος τρόπος να κατοχυρώσουν οι Βορειοηπειρώτες την περιουσία τους στο υποθηκοφυλακείο είναι είτε να λαδώσουν σε ύψος της μισής αξίας του ακινήτου τους Αλβανούς αξιωματούχους ή να πουλήσουν σε κάποιο «μεγαλοεπενδυτή» φίλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν χέρια

Σύμφωνα με την Ομόνοια, η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και η δημοτική Αρχή της Χειμάρρας (δήμαρχος είναι ο γνωστός Γιώργος Γκόρος, του οποίου η ελληνική υπηκοότητα αφαιρέθηκε λόγω της δράσης του) όχι μόνον δεν θέλουν να δώσουν τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν ώστε αυτές να αλλάξουν χέρια. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι στόχος είναι η υφαρπαγή των περιουσιών των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων του δήμου Χειμάρρας.

Ζητούν μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν ξεκάθαρα με ποιο τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιλύσουν το βασικό και μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ