Κυριακή 1/8/2021

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ζητά κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό όλων των δικαστικών λειτουργών

Για να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα δικαστήρια σε όλη την χώρα

Κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης ζητά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος προκειμένου να καταστεί δυνατή η προαναγγελθείσα πλήρης επαναλειτουργία των δικαστηρίων της χώρας.

«Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19 κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η προαναγγελθείσα πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου 2021 γεννά ανησυχία για την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων.

Η πλήρης αλλά και ασφαλής λειτουργία των Δικαστηρίων είναι εθνική επιταγή και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησής της επιτείνει το ήδη οξύτατο πρόβλημα των αργών ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, με συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και επιχειρήσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των εισαγγελικών λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ζητήσει εδώ και μήνες αρμοδίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό (από τα αδιάθετα εμβόλια) των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των δικαστηρίων της χώρας.

«Σήμερα, εν όψει της επικείμενης πλήρους λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τονίζουμε και ζητούμε για πολλοστή φορά δημόσια, την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των λειτουργών της, αλλά και της λήψης των ενδεδειγμένων σύμφωνα με τα επιστημονικά πρότυπα μέτρων, για την προστασία από τον κίνδυνο μετάδοσης της πανδημίας, πολιτών, διαδίκων, δικηγόρων και εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ