Αναστάτωση στα δικαστήρια του Πειραιά: Με κορωνοϊό 5 δικαστές και υπάλληλοι

Δεν λειτούργησε σήμερα η Εκτέλεση Ποινών του Εφετείου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας προαναγγέλλει επαναλειτουργία των δικαστηρίων...

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στα δικαστήρια του Πειραιά, μόλις ένα 24ωρο μετά την προαναγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για επαναλειτουργία των δικαστηρίων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Στο χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων σε όλη την χώρα αλλά και τα 350 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο στον Πειραιά, προστέθηκαν τα πέντε κρούσματα στα δικαστήρια της πόλης. Δύο δικαστές και τρεις υπάλληλοι των δικαστηρίων του Πειραιά προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στους συναδέλφους τους. Μάλιστα σήμερα δεν λειτούργησε το Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών του Εφετείου, καθώς τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο συναγερμός σήμανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια rapid test που έγιναν στο προσωπικό των δικαστηρίων της πόλης, όταν εντοπίστηκε κρούσμα σε υπάλληλο του τμήματος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη μπήκαν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό. Οι κρατούμενοι που επρόκειτο να οδηγηθούν εκεί για εκτέλεση των ποινών τους, παρέμειναν για το λόγο αυτό στα κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του προέδρου Εφετών

Στον έκτο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά προσβλήθηκαν μία πρόεδρος Πρωτοδικών και μία υπάλληλος της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ ακόμα ένα κρούσμα παρουσιάστηκε σε υπάλληλο του αρχείου στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας προέδρου Εφετών ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Ο δικαστής είχε κολλήσει την ίδια περίοδο που έχασε τη ζωή του 58χρονος δικαστικός υπάλληλος πατέρας τριών παιδιών που υπηρετούσε στις Πτωχεύσεις.

Μετά και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι στον Πειραιά εκφράζουν την ανησυχία τους για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως το επταώροφο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου έχει μικρές δικαστικές αίθουσες και γραφεία τα οποία δεν αερίζονται επαρκώς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This