Πανελλήνιες 2019: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής

Must Read

Οριακή άνοδο αναμένεται να καταγράψει η βάση εισαγωγής σε μία από τις πιο περιζήτητες σχολές της χώρας, αυτήν των Αξιωματικών Αστυνομίας.

Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για διορισμούς αστυνομικών, η ούτως ή άλλως υψηλή (λόγω άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης) βάση της σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας ενδέχεται να ανέβει κι άλλο.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.200 μόρια από 18.123, που ήταν πέρυσι. Όσον αφορά τη βάση της σχολής Αστυφυλάκων, αναμένεται να φτάσει στα 16.700 μόρια, ενώ εκείνη της Σχολής Ικάρων κοντά στα 17.200. Οι μηχανικοί του στρατού, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να πιάσουν περίπου 18.500 μόρια.

Άνοδο φαίνεται πως θα έχουν και τα Τμήματα Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, με το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να φτάνει κοντά στα 17.000 μόρια από 16.719 πέρυσι.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ανήλθαν σε 81.930, ενώ ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα φτάσει τους 78.000.

Πέρυσι ο αριθμός ανήλθε στους 74.692 και πρόπερσι στους 70.726. Άρα, τη φετινή χρονιά αυξάνεται κατά 3.643 θέσεις, δηλ. περίπου 5%.

Σύμφωνα με την τακτική των τελευταίων ετών, οι υποψήφιοι φοιτητές θα ενημερωθούν για τις βάσεις εισαγωγής το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

(γράφημα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This