Δήμαρχος Άνδρου: «Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο, εκκενώθηκαν δύο χωριά» (video)

Must Read

Συνεχίζεται η τεράστια μάχη με τις φλόγες, που δίνουν από νωρίς το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές στο νησί της Άνδρου.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή και από εθελοντές.

Ο δήμαρχος Άνδρου κάνει λόγο για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ εξήγησε ότι για αυτόν τον λόγο, προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι. Οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Νωρίτερα, ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης είχε ζητήσει με ανάρτησή του στο Facebook, την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριές η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν αρκετά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, 7 με 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This